ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μαντέψτε ποιο ήταν το smartphone που πούλησε περισσότερο στο τέλος του 2021

0

Σύμφωνα με μια νέα αναφορά από την ερευνητική εταιρία Canalys τουλάχιστον 1 στα 5 smartphones που πουλήθηκαν μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2021 ήταν iPhones.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, σύμφωνα με τα δεδομένα της, η Apple ξεπέρασε τη Samsung και ήταν η κορυφαία εταιρία παραγωγής smartphones στον κόσμο μέσα στη συγκεκριμένη περίοδο. Αναλυτικότερα, το 22% των συσκευών που πουλήθηκαν παγκοσμίως από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2021 ήταν της Apple (μείωση 1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι).

Δεύτερη στην κατάταξη ήρθε η Samsung που είδε το ποσοστό της να αυξάνεται από 17% σε 20%, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να ξεπεράσει την Apple. Στην τρίτη θέση συναντάμε τη Xiaomi με ένα αμετάβλητο 12%, ενώ ακολουθεί η OPPO/OnePlus και η vivo.

Όσον αφορά μάλιστα την απόδοση της Apple, ο αναλυτής  Sanyam Chaurasia της Canalys επισήμανε πως χρωστάει πολλά στην Κίνα, τονίζοντας:

    Η Apple είναι και πάλι στην κορυφή της αγοράς των smartphones μετά από τρία τρίμηνα, χάρη στην εξαιρετική απόδοση του iPhone 13. Η Apple είδε πρωτοφανείς πωλήσεις για το iPhone στην ηπειρωτική Κίνα, με επιθετικές τιμές για τις εμβληματικές συσκευές της, διατηρώντας μια ισχυρή πρόταση αξίας.

Τέλος, η Canalys ανέφερε πως τόσο η Apple με το iPhone, όσο και όλες οι υπόλοιπες κατασκευάστριες του χώρου, αντιμετώπισαν πολύ σοβαρά προβλήματα την παγκόσμια έλλειψη chips που επηρέασαν σε διαφορετικό βαθμό τις πωλήσεις τους.

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ