ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Facebook θα κάνει...αόρατους αυτούς που παραβιάζουν τους κανόνες του

0

Το Facebook έχει λάβει σφοδρή κριτική για την παραπληροφόρηση στην πλατφόρμα του, ενώ κατηγορείται πως δεν κάνει αρκετά για να την καταπολεμήσει. Τώρα, παίρνει νέα μέτρα εναντίον αυτών που παραβιάζουν τους κανόνες του με μία επίσημη μορφή shadow banning.

Το Facebook λοιπόν αποφάσισε να κάνει downrank τα posts που αναρτούν αυτοί που παραβιάζουν τους κανόνες του για να τα βλέπουν όσο το δυνατόν λιγότεροι χρήστες. Συγκεκριμένα, posts σε groups που αναρτώνται από άτομα που έχουν παραβιάσει τους κανόνες του οπουδήποτε στην πλατφόρμα της εταιρίας, ακόμα κι αν έγιναν εκτός group, θα γίνονται downrank. Ο κανόνας ισχύει για κάθε χρήστη που του έχει αφαιρεθεί post τις προηγούμενες 90 ημέρες, ενώ αυτοί που τους έχουν αφαιρεθεί πολλαπλά posts θα έχουν μεγαλύτερη υποβάθμιση της ορατότητας των posts τους.

    Αυτό το μέτρο θα βοηθήσει στη μείωση των δυνατοτήτων των χρηστών που παραβιάζουν τους κανόνες μας από το να φτάσει η φωνή τους σε άλλους στις κοινότητές τους και ενισχύει τους υπάρχοντες περιορισμούς για τα μέλη που παραβιάζουν τα Community Standards.

Επιπλέον η εταιρία εισάγει ένα νέο εργαλείο ονόματι “Flagged by Facebook”, το οποίο επιτρέπει στους διαχειριστές ομάδων να ελέγχουν το περιεχόμενο που παραβιάζει τους κανόνες πριν αφαιρεθεί από την εταιρία, για να βοηθήσουν τα μέλη της ομάδας να αποφύγουν μία τιμωρία. Οι διαχειριστές μπορούν επίσης να κάνουν ένσταση στο Facebook ή να του ζητήσουν εξήγηση για το λόγο που αποτελεί το εκάστοτε post παραβίαση των κανόνων του.

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ