ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Smartphones: Ένας φορτιστής για όλα τα κινητά - Πλήγμα για την Apple

0

Οι Βρυξέλλες προωθούν τη χρήση μιας κοινής θύρας φόρτισης για κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και ακουστικά

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί τη χρήση μιας κοινής θύρας φόρτισης για κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και ακουστικά. Πρόκειται για σημαντική αλλαγή που λύνει τα χέρια των κατόχων συσκευών αλλά επηρεάζει περισσότερο την Apple σε σύγκριση με άλλες εταιρείες του κλάδου.

Όπως αναφέρει το Reuters σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής, η τυπική θύρα για όλα τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα (smartphones), τάμπλετ, κάμερες, ακουστικά, φορητά ηχεία και φορητές κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών θα είναι τύπου USB-C. Οι φορτιστές θα πωλούνται ξεχωριστά από τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Αξίζει να σημειωθεί πως για να γίνει πράξη η πρόταση χρειάζεται το πράσινο φως από τις χώρες μέλη της ΕΕ και το Ευρωκοινοβούλιο. Στη συνέχεια οι εταιρείες θα έχουν δύο χρόνια για να προσαρμόσουν τις συσκευές τους.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η κίνηση αυτή θα αποφέρει περιβαλλοντικά οφέλη και εξοικονόμηση 250 εκατ. ευρώ ετησίως για τους χρήστες.
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Τι λέει η Apple και πως απαντά η ΕΕ

Η Κομισιόν υπογράμμισε ότι δεν βάζει στο στόχαστρό της την Apple, τονίζοντας πως οι προτάσεις της κατατέθηκαν μόνο επειδή οι εταιρείες δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε μια κοινή λύση παρά τις συνομιλίες χρόνων. Τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των φορτιστών κινητών τηλεφώνων μειώθηκε σε τρεις από 30.

Η Apple απέρριψε τη σχετική πρόταση, σημειώνοντας ότι πλήττεται η καινοτομία, κάτι που θα βλάψει τους καταναλωτές στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Εξέφρασε επίσης την ανησυχία της σχετικά με τη μεταβατική περίοδο 2 ετών που θα έχουν οι εταιρείες για να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία, μόλις αυτή εγκριθεί.

«Δώσαμε άφθονο χρόνο στη βιομηχανία για να βρει τις δικές της λύσεις, τώρα ο χρόνος είναι ώριμος για νομοθετική δράση σχετικά με έναν κοινό φορτιστή. Αυτή είναι μια σημαντική νίκη για τους καταναλωτές και το περιβάλλον, σύμφωνα με τους “πράσινους” και ψηφιακούς στόχους μας», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ