ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το πρώτο σύστημα ανίχνευσης παραβίασης ερυθρού φωτεινού σηματοδότη ξεκινά την πιλοτική του λειτουργία

0

Από την Περιφέρεια Αττικής ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία των πρώτων τεχνικών μέσων ανίχνευσης παραβίασης του ερυθρού φωτεινού σηματοδότη με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη να ζητά να ξεκινήσει η εφαρμογή του συστήματος από οδικές αρτηρίες στις οποίες διαπιστώνονται σοβαρές παραβάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη τα πρώτα μηχανήματα εγκαταστάθηκαν στη Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Η επιλογή της Λ. Ποσειδώνος έγινε καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας, παρατηρούνται αυξημένες παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη. Αφού ολοκληρωθεί η πιλοτική εφαρμογή και ο έλεγχος των συστημάτων, θα παραδοθούν προς χρήση στην Ελληνική Αστυνομία.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε:

    Η βελτίωση των υποδομών του οδικού δικτύου ενισχύει σημαντικά την οδική ασφάλεια στην Αττική. Συνεργαζόμαστε με την Ελληνική Αστυνομία και εξασφαλίζουμε εργαλεία τα οποία θα διευκολύνουν το έργο της και θα συμβάλλουν καθοριστικά στο περιορισμό των παραβάσεων και των ατυχημάτων.

    Η συχνότητα των ελέγχων για αυτή την τόσο επικίνδυνη παράβαση του κόκκινου σηματοδότη μπορεί να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό τρόπο για την αποτροπή τροχαίων. Χρέος μας είναι να προστατέψουμε τις ζωές,  αλλά και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών της Αττικής μας. Οι πρώτες κάμερες είναι ήδη σε λειτουργία και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να παραδοθούν στην Ελληνική Αστυνομία για χρήση, αφού πρώτα φυσικά ολοκληρωθεί ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος από την Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής.

    Προϋπόθεση για την εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι η ατομική συνείδηση, η υπευθυνότητα, η ολοκληρωμένη εκπαίδευση αλλά και η παιδεία των χρηστών του οδικού δικτύου. Ιδιαίτερα η παιδεία αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την αρμονική συνύπαρξη σε όλο το οδικό δίκτυο. Και φυσικά η αρμονική συνύπαρξη και η ασφάλεια συμπεριλαμβάνει όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου της.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ