ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Sony σταματά την πώληση φωτογραφικών μηχανών dSLR

0

Όπως παρατήρησαν από την ιστοσελίδα SonyAlpha Rumors, τα μοντέλα A68, A99 II και Α77 ΙΙ δεν πωλούνται πια στην ιστοσελίδα της Ιαπωνικής εταιρείας ενώ φαίνεται να είναι πια «μη διαθέσιμα» σε διάφορα εξειδικευμένα καταστήματα πώλησης προϊόντων που αφορούν την φωτογραφία ή την εγγραφή βίντεο κ.ά.

Είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι η Sony δεν ενδιαφέρεται για την αγορά των DSLR (ο όρος που χρησιμοποιεί η Sony είναι DSLT χάρη στη τεχνολογία ημιδιαπερατού καθρέπτη). Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το τελευταίο μοντέλο που ανακοίνωσε ήταν η A99 II των 42 Megapixels πριν από περίπου 5 χρόνια. Η μοναδική ανακοίνωση που αφορούσε την κατηγορία των φωτογραφικών μηχανών dSLR αφορούσε το σύστημα προσαρμογής των φακών μοντούρας Α (A-mount) στα μοντέλα με μοντούρα Ε (E-mount). Οι μηχανές dSLR, από την A100, αποτέλεσαν «προϊόν» της εξαγοράς της Konica Minolta και από ότι φαίνεται, η αποχώρηση από την κατηγορία, ουσιαστικά υποδηλώνει το τέλος μίας εποχής.

Από την άλλη, η εταιρεία έδειξε μεγάλο ζήλο στην κατηγορία mirrorless ανακοινώνοντας μοντέλα τόσο με full-frame (πλήρους καρέ) αισθητήρες όσο και με APS-C, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων A7R IV, A7S III και A1. Η εταιρεία αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα του χρόνου να ανακοινώσει την A7 IV.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ