ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Facebook: Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα 533 εκατομμυρίων χρηστών

0

Hackers κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους τα προσωπικά στοιχεία μισού δισεκατομμυρίου χρηστών του Facebook και τα πουλούσαν σε forums από τον Ιανουάριο. Τώρα όμως, σύμφωνα με το Business Insider, τα δεδομένα έχουν διαρρεύσει στο web και είναι διαθέσιμα στον καθένα δωρεάν.

Τα δεδομένα περιέχουν προσωπικές πληροφορίες χρηστών, όπως τηλεφωνικούς αριθμούς, ημερομηνίες γέννησης, email διευθύνσεις, φυσικές τοποθεσίες και άλλα. Ο αριθμός των χρηστών που έχει πληγεί είναι περίπου 533 εκατομμύρια.

Ανάμεσα στους πληττόμενους είναι και ο ίδιος ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, του οποίου το τηλέφωνο έχει διαρρεύσει, ανάμεσα σε αυτά άλλων στελεχών, όπως των συνιδρυτών της εταιρίας, Chris Hughes και Dustin Moskovitz. Το Facebook δήλωσε πως πρόκειται για παλαιά δεδομένα που είχαν διαρρεύσει από το 2019 και το πρόβλημα είχε διορθωθεί τον Αύγουστο του ίδιου έτους, ωστόσο δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν αρκετούς τηλεφωνικούς αριθμούς που βρήκαν στα δεδομένα που διέρρευσαν.

Οι ειδικοί συνιστούν στους χρήστες να είναι έτοιμοι για “social engineering” επιθέσεις, από κακόβουλους οι οποίοι θα έχουν στα χέρια τους τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών και θα προσπαθήσουν να τους εκμαιεύσουν περισσότερες πληροφορίες. Αναμένεται επίσης να αυξηθούν οι τηλεφωνικές κλήσεις spam και οι απάτες.

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ