ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Δανία θα κατασκευάσει το πρώτο τεχνητό νησί για παραγωγή αιολικής ενέργειας

0

Το Υπουργείο Κλίματος, Ενέργειας και Υπηρεσιών της Δανίας ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός τεχνητού νησιού, ως κόμβου ενέργειας στη Βόρεια Θάλασσα. Το νησί θα κατασκευαστεί 80 χιλιόμετρα ανοιχτά της χερσονήσου Jutland. Πρόκειται για συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ενώ το έργο θα ενισχύσει τη σταθερότητα των ενεργειακών δικτύων της Ευρώπης και θα αποτελέσει ένα ακόμα βήμα για την κλιματική της ουδετερότητα στους ρύπους.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2033. Το νησί των 120.000 τετραγωνικών μέτρων θα κοστίσει $34 δισεκατομμύρια και θα παράγει 10GW ενέργειας, ικανής να τροφοδοτήσει με ηλεκτρισμό 3 εκατομμύρια ευρωπαϊκά νοικοκυριά.

    Είμαστε στην αυγή μίας νέας εποχής στην ενέργεια. Πέρυσι, η Δανία έθεσε ημερομηνία πλήρους απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα. Σήμερα παίρνουμε ένα αποφασιστικό βήμα προς ένα μέλλον καθαρής ενέργειας. Η Ε.Ε. έθεσε στόχο επίτευξης της κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2050 και η Κομισιόν έθεσε στόχο παραγωγής παράκτιας αιολικής ενέργειας 300GW για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Κατασκευάζοντας τον πρώτο ενεργειακό κόμβο του κόσμου με δυνατότητα παραγωγής 10GW, η Δανία συμβάλει σημαντικά σε αυτόν το φιλόδοξο στόχο. Όχι μόνο αυξάνει δραματικά την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, αλλά προσφέρει στους Ευρωπαίους γείτονές μας πλούσια ανανεώσιμη ενέργεια. – Dan Jorgensen, Υπουργός Κλίματος Δανίας

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ