ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ελον Μασκ: Εμφυτεύει τσιπ σε πιθήκους για να παίζουν video games

0

Η Neuralink, μία από τις startup του Έλον Μασκ, εμφύτευσε επεξεργαστή (τσιπ) στο κρανίο ενός πιθήκου, ο οποίος με τη βοήθεια μικροσκοπικών καλωδίων, μπορεί να παίζει video games.

«Πρόκειται για έναν ευτυχισμένο πίθηκο» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, σύμφωνα με το Sky News. Όπως τόνισε, η εταιρεία τοποθέτησε στο κρανίο του πιθήκου έναν επεξεργαστή και με τη χρήση μικροσκοπικών καλωδίων μπορεί να παίξει βιντεοπαιχνίδια με το μυαλό του. «Έχουμε έναν πίθηκο με ένα ασύρματο εμφύτευμα στο κρανίο του και με τη βοήθεια των μικροσκοπικών καλωδίων, μπορεί να παίξει βιντεοπαιχνίδια με το μυαλό του» τόνισε ο Έλον Μασκ.

«Δεν είναι εύκολο να εντοπίσουμε το ακριβές σημείο του εμφυτεύματος, ωστόσο πρόκειται για έναν ευτυχισμένο πίθηκο, ο οποίος ζει στις άριστες συνθήκες, στις καλύτερες εγκαταστάσεις για πιθήκους στον κόσμο. Στόχος μας είναι να τις μάθουμε να παίζουν mind-Pong», κατέληξε ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη.

Επί της ουσίας, το νέο εγχείρημα της ετεαιρείας προσπαθεί να αναπτύξει την τεχνολογία εκείνη που σχετίζεται με τις λειτουργίες του εγκεφάλου, για να διαπιστώσει το ρυθμό της προόδου στην τεχνητή νοημοσύνη, κυρίως τον τρόπο που ο ανθρώπινος εγκέφαλος  επικοινωνεί με τα δεδομένα ενός υπολογιστή.

Μία ομάδα περίπου 100 στελεχών στη Neuralink προσπαθεί να δημιουργήσει γέφυρα μεταξύ υπολογιστή και εγκεφάλου. Ο Μασκ το περιγράφει ως μια μικρή συσκευή που μπαίνει στο κρανίο, με στόχο να βρίσκει λύσεις σε περιπτώσεις τραυματισμού στον εγκέφαλο ή στη σπονδυλική στήλη.

Ο άνθρωπος είναι "cyborg" κι έχει σημαντικό ψηφιακό υπόβαθρο, αναφέρει ο Μασκ, χάρη στα έξυπνα κινητά, τους υπολογιστές και τις εφαρμογές. Η εταιρεία προσπαθεί να μειώσει την «απόσταση» ανάμεσα στον φλοιό του εγκεφάλου και το ψηφιακό στρώμα, καθώς φλοιός είναι το μέρος του εγκεφάλου που συνδέεται με τη μνήμη, την προσοχή, την αντίληψη, τη σκέψη, τη γλώσσα και τη συνείδηση», πρόσθεσε.

imerisia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ