ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οταν η Microsoft προσπάθησε να εξαγοράσει την Nintendo: «Γελούσαν στη μούρη μας επί μια ώρα»

0

«Τα χρήματα δεν μπορούν να εξαγοράσουν τα πάντα». Αυτό το βίωσε για τα καλά στο πετσί της η Microsoft πριν από περίπου 20 χρόνια όταν προσπάθησε να εξαγοράσει τη Nintendo.

Με αφορμή την συμπλήρωση των 20 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου Xbox, το δίκτυο Bloomberg πήρε συνεντεύξεις από πολλά άτομα που συμμετείχαν στη δημιουργία της ιστορικής κονσόλας βιντεοπαιχνιδιών. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες μοιράστηκε ο Bob McBreen, πρώην επικεφαλής ανάπτυξης της Microsoft, ο οποίος αποκάλυψε πως η εταιρεία είχε προσεγγίσει πολλά μεγαθήρια της βιομηχανίας του gaming για να τα εξαγοράσει με στόχο να εδραιωθεί στον χώρο.

Ανάμεσα στις εταιρείες που προσπάθησε να εξαγοράσει, ήταν η Nintendo, η EA, η Midway και η Square Enix! Φυσικά η EA απάντησε με ένα απλό «όχι, ευχαριστούμε», ωστόσο για τη Nintendo η... ιστορία τράβηξε λίγο περισσότερο. Ο τότε CEO της Microsoft, Steve Ballmer, κανόνισε ταξίδι αξιωματούχων της εταιρείας στην Ιαπωνία για να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις της.

Ο Kevin Bachus, ένας εκ των συνιδρυτών του Xbox, δήλωσε για το θέμα: «Ο Steve μας είπε να συναντηθούε με τη Nintendo για να συζητήσουμε εάν τους ενδιαφέρει η προοπτική να προχωρήσουμε στην εξαγορά τους. Τι έκαναν; Πέθαναν στα γέλια. Φανταστείτε να έχετε κάποιον απέναντι σας και να σας κοροϊδεύει για περίπου μία ώρα. Κάπως έτσι εξελίχθηκε η συνάντηση μας».

H Microsoft ήθελε να ασχοληθεί με τις συσκευές της Nintendo και η εταιρεία της Ασίας με τα παιχνίδια, όμως δεν προχώρησε η συγκεκριμένα συνεργασία.

iefimerida.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ