ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έως και 18 εκατομμύρια PS5 θα κατακλύσουν την αγορά μέσα στο 2021

0

Σύμφωνα με το νέο ρεπορτάζ του Digitimes που επικαλείται πηγές εντός της βιομηχανίας, η Sony εφοδίασε τα καταστήματα με 3.4 εκατομμύρια PlayStation 5 κονσόλες, μέσα στις τέσσερις πρώτες εβδομάδες από το ντεμπούτο του συστήματος νέας γενιάς. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό απ’ οποιαδήποτε άλλη PlayStation κονσόλα.

Το μέσο επισημαίνει πως μέσα στο 2021 αναμένεται να παραχθούν από 16.8 έως και 18 εκατομμύρια κονσόλες. Η Sony έχει επιστρατεύσει την Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) και διάφορες εταιρείες παροχής υπηρεσιών υποστήριξης, για να ενισχύσει όσο το δυνατόν περισσότερο την γραμμή παραγωγής της. Αναλυτικότερα, η AMD που παράγει τον custom 7nm APU της κονσόλας φαίνεται πως εξασφάλισε επιπλέον δυνατότητες παραγωγής σε συνεργασία με τα εργοστάσια της TSMC, για να αυξηθεί το στοκ της κονσόλας.

Από τη στιγμή που κυκλοφόρησε, το PlayStation 5 παραμένει ‘sold out’ πρακτικά παντού, με οποίο νέο τεμάχιο καταφθάνει να εξαφανίζεται σε δευτερόλεπτα. Αυτό συμβαίνει και στην Αμερική και στην Ευρώπη, παρόλο που σύμφωνα με το δημοσιεύσιμα οι δύο εν λόγω αγορές είχαν προτεραιότητα από τη Sony το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο.

Όσον αφορά την Ιαπωνία, το PlayStation 5 έχει πουλήσει 242,000 μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στατιστικά που δημοσίευσε το Famitsu. Τονίζεται πως η Sony σκοπεύει να αφιερώσει περισσότερες κονσόλες στην αγορά της Ασίας μετά τον Ιανουάριο του 2021.

Το PlayStation 5 έκανε το ντεμπούτο του στην ελληνική αγορά στις 19 Νοεμβρίου, με τιμή €499 για το κανονικό μοντέλο και €399 για το Digital Edition. Όπως όλα δείχνουν, μέσα στο 2021 αναμένεται να λυθεί επιτέλους και το θέμα του στοκ, με τη Sony να έχει λάβει ήδη δραστικά μέτρα.

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ