ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Facebook απαγορεύει πλέον περιεχόμενο σχετικά με την άρνηση του Ολοκαυτώματος

0

Οι όροι χρήσης της πλατφόρμας απαγορεύουν πλέον τη δημοσίευση σχετικού περιεχομένου.

Η πολιτική περί μισαλλόδοξου λόγου του Facebook ενημερώθηκε περιλαμβάνοντας πλέον και οτιδήποτε σχετικό με την άρνηση του Ολοκαυτώματος. Πρόκειται για μία ακόμα προσπάθεια της πλατφόρμας να πετάξει από πάνω της τον αντισημιτικό χαρακτήρα που της έχουν προσάψει αρκετοί κατά το παρελθόν, ακολουθώντας την απαγόρευση δημοσίευσης και αναπαραγωγής των στερεοτύπων που θέλουν τους Εβραίους να βρίσκονται πίσω από τα μεγαλύτερα ιδρύματα και οργανισμούς του κόσμου.

Η Monika Bickert, επικεφαλής πολιτικής περιεχομένου του Facebook, έδωσε μέσω blog post της περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος:

    Η απόφασή μας στηρίζεται σε μία αποδεδειγμένη αύξηση του αντισημιτισμού παγκοσμίως και τα ανησυχητικά υψηλά επίπεδα άγνοιας σχετικά με το Ολοκαύτωμα, κυρίως στις τάξεις των νεότερων σε ηλικία ανθρώπων. […] Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ σε νέους ηλικίας 18-39 ετών, γύρω στο 25% απάντησε ότι πιστεύει πως το Ολοκαύτωμα είναι ένας μύθος, μία υπερβολή ή ότι απλά δεν ήταν σίγουρο. […] Η εφαρμογή τέτοιων πολιτικών δεν μπορεί να γίνει σε μία νύχτα. Υπάρχει μεγάλο εύρος περιεχομένου ικανό να τις παραβεί και γι’ αυτό θα χρειαστεί λίγος καιρός ώστε να εκπαιδευτούν τα συστήματα και οι ελεγκτές μας.

Το Facebook συνεργάζεται εδώ και καιρό με οργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο και την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή προκειμένου να μάθει περισσότερα επί του θέματος. Πριν λίγες ημέρες άλλωστε απαγόρευσε τη διάδοση της θεωρίας συνωμοσίας QAnon με τις πιέσεις που δέχεται από τους μεγάλους πελάτες του για ακόμα αυστηρότερη στάση να εντείνονται.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ