ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Χωρίς φορτιστή στο κουτί πιθανόν και το Galaxy S21/S30, όπως το iPhone 12

0

Πηγές της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας ET News, ισχυρίζονται ότι η Samsung σκέφτεται να αφαιρέσει τον φορτιστή από ορισμένα smartphones. Η νοτιοκορεάτικη εταιρία δεν έχει λάβει την τελική της απόφαση, αλλά οι αλλαγές θα μπορούσαν να εφαρμοστούν από το επόμενο έτος. Η Samsung θεωρεί πως έχει προμηθεύσει τους καταναλωτές με αρκετούς φορτιστές την τελευταία δεκαετία, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότεροι δεν χρειάζονται νέο φορτιστή.

Ωστόσο, η αμφιλεγόμενη απόφαση της Samsung δεν έχει να κάνει μόνο με το γεγονός ότι οι καταναλωτές δεν χρειάζονται έναν φορτιστή, αλλά και με το ότι η εταιρία θα έχει τόσο βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα κέρδη. Το κόστος των smartphone συνεχίζει να αυξάνεται κάθε χρόνο και με την προσθήκη υποστήριξης για δίκτυα 5G, το κόστος των ανταλλακτικών κοστίζουν περισσότερα χρήματα στις εταιρίες. Η Samsung αφαιρώντας τον φορτιστή από τη συσκευασία, θέλει να αποφύγει να αυξήσει ξανά τις τελικές τιμές των προϊόντων, κάτι που έπραξε για πρώτη φορά νωρίτερα φέτος, στα high-end τηλέφωνά της.

Αν τελικά η Samsung προχωρήσει με αυτά τα νέα σχέδια, οι πρώτες συσκευές που θα πωλούνται χωρίς φορτιστή θα είναι της σειράς Galaxy S21 ή Galaxy S30, στις αρχές του 2021. Οι χρήστες που θα αγοράσουν αυτά τα smartphones είναι αρκετά πιθανό να έχουν ήδη αρκετούς φορτιστές από προηγούμενες αγορές τους. Ακόμη όμως κι αν χρειαστεί να αγοράσουν έναν, ίσως να μην δυσκολευτούν, δεδομένου ότι μιλάμε για μία από τις ακριβότερες συσκευές της Samsung. Ωστόσο, ο φορτιστής θα αφαιρεθεί εν τέλει από όλη τη σειρά Galaxy. Αυτό θα βοηθήσει τη Samsung να κάνει τα smartphone πιο ανταγωνιστικά, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Ινδία.

Δεν υπάρχει πληροφόρηση για το αν η Samsung εξετάζει και την αφαίρεση των ακουστικών. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν γινόταν αυτό, πρώτα θα τα αφαιρούσε από τις ακριβότερες συσκευές της. Τα καλά νέα, είναι ότι τα Galaxy Note 20 και Galaxy Note 20 Ultra, τα οποία θα παρουσιαστούν επίσημα στις 5 Αυγούστου, θα διαθέτουν τόσο ενσύρματα ακουστικά αλλά και φορτιστή. Χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει πως τα δύο αυτά αξεσουάρ, θα αυξήσουν την τελική τιμή των προϊόντων.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ