ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Εφαρμογή για τον κορωνοϊό επιτρέπει σε επιστήμονες να μελετήσουν την εξάπλωση

0

Ακόμη κι αν δεν έχεις συμπτώματα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή COVID Symptom Tracker και ενδεχομένως να βοηθήσεις τους επιστήμονες να κατανοήσουν πώς αυτός εξαπλώνεται.

Πρόσφατα είδαμε το παράδειγμα της NVIDIA να προτρέπει τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν τους πόρους του υπολογιστή τους για την καταπολέμηση του COVID-19. Πλέον, κάποιος μπορεί να συνεισφέρει σε αυτή τη μάχη και από το κινητό του.

Με την εφαρμογή COVID Symptom Tracker, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία του Πανεπιστημίου King’s College του Λονδίνου και το νοσοκομειακό ίδρυμα Guy’s and St Thomas, μπορείς να βοηθήσεις τους επιστήμονες να αναγνωρίσουν τις περιοχές με την υψηλότερη επικινδυνότητα αναφορικά με την εξάπλωση του ιού. Η εφαρμογή για την ώρα είναι διαθέσιμη μόνο σε χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ σύντομα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της και στις ΗΠΑ.

Η δωρεάν εφαρμογή επισημαίνει πως δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, αντιθέτως δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να καταγράφει καθημερινά τα συμπτώματα που αντιμετωπίζει ενώ κάποιος μπορεί να συμπληρώνει τη σχετική αναφορά ακόμη κι αν είναι υγιής.

Διαθέσιμη για Android και iOS, η εφαρμογή ζητάει κάποια βασικά στοιχεία από το χρήστη όπως ηλικία, ταχυδρομικό κώδικα αλλά κι αν υπάρχουν προηγούμενες ή τωρινές παθήσεις που χρήζουν περίθαλψης όπως διαβήτης ή άσθμα. Οι παραπάνω πληροφορίες θα βοηθήσουν επίσης τους ερευνητές να αναγνωρίσουν ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορωνοϊό.

Αν και κατά τη διάρκεια της εγγραφής η εφαρμογή αναφέρει πως τα στοιχεία αυτά δεν θα χρησιμοποιηθούν για διαφημιστικούς σκοπούς, τα δεδομένα του χρήστη θα γίνουν διαθέσιμα τόσο στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου όσο και στο Ίδρυμα που συνεργάζεται. Βέβαια, αυτή την περίοδο η εγγραφή αντιμετωπίζει προβλήματα αφού ήδη 200.000 χρήστες έχουν προχωρήσει στην εγκατάσταση της εφαρμογής, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένη κίνηση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ