ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα Windows 10 ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο ενεργές εγκαταστάσεις παγκοσμίως

0

H Microsoft ανακοίνωσε στον ιταλόφωνο επίσημο ιστότοπό της ότι οι εγκαταστάσεις των windows 10 παγκοσμίως ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο. Αν και είναι περίεργο που αυτή η ανακοίνωσε έγινε από το ιταλικό site της εταιρείας, αναμένεται σύντομα να γίνει και η σχετική ανακοίνωση στα επίσημα κανάλια της Microsoft στις ΗΠΑ, όπου και βρίσκεται η έδρα του κολοσσού των λειτουργικών συστημάτων.

Η τελευταία φορά που δημοσιεύτηκαν τα νούμερα που δείχνουν την εξάπλωση των Windows 10 ήταν τον Σεπτέμβριο του 2019 που η πήχης βρισκόταν στα 900 εκατομμύρια εγκαταστάσεις. Τότε η Microsoft δήλωνε ότι, με την υποστήριξη των πελατών και συνεργατών της, βρισκόταν κοντά στο να φτάσει τον στόχο του ενός δισεκατομμυρίου εγκαταστάσεων.

Πριν από τον Σεπτέμβριο του 2019, ο πήχης είχε τοποθετηθεί στα 800 εκατομμύρια εγκαταστάσεις, τον Μάρτιο του 2019.

Σημειώνεται ότι η Microsoft ήλπιζε να φτάσει στο 1 δισ. εγκαταστάσεις πολύ νωρίτερα. Λίγο μετά την αρχική κυκλοφορία των Windows 10, η Microsoft ανακοίνωνε ότι θα έφτανε τον στόχο αυτόν εντός του 2018. Όμως, η εταιρεία συνάντησε σημαντικά εμπόδια, όπως την αποτυχημένη εξαγορά του τμήματος Hardware and Service της Nokia, την κατάρρευση των πωλήσεων των Lumia smartphones και την τελική αποτυχία του WIndows 10 Mobile OS.

Παρ' όλα αυτά, τα Windows 10 έχουν τον τίτλο του ταχύτερα αναπτυσσόμενου OS της Microsoft και ο ρυθμός υιοθέτησής του αναμένεται να αυξηθεί και άλλο μετά το τέλος της υποστήριξης των Windows 7, καθώς η MS ακόμα παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν αναβάθμισης στα Windows 10.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ