ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η απεικονιστική τεχνολογία που θα μας επιτρέπει να περνάμε γρηγορότερα τον έλεγχο των αεροδρομίων

0

Ένα νέο σύστημα scanning έρχεται ολοταχώς για να επιτρέψει την παραμονή υγρών και laptops μέσα στις χειραποσκευές κατά τον έλεγχο ασφαλείας.

Η νέα ακτινολογική τεχνολογία θα εφαρμοστεί πιλοτικά στο Χίθροου του Λονδίνου, στο πλαίσιο μιας επένδυσης 50 εκατ. λιρών για την αναβάθμιση του εξοπλισμού ασφαλείας ώστε να επιταχύνονται οι διαδικασίες και να μη χρειάζονται οι πλαστικές σακούλες στις οποίες βάζουν οι επιβάτες τα υγρά τους.

Όπως μεταδίδει η «Telegraph», οι ταξιδιώτες θα μπορούν έτσι να παίρνουν μέσα στο αεροπλάνο υγρά πάνω από 100 ml. «Αυτό το καινοτόμο kit δεν θα κρατά απλώς το αεροδρόμιο ασφαλές με τη βοήθεια της τελευταίας τεχνολογίας, αλλά θα σημάνει και το γεγονός ότι οι επιβάτες θα μπορούν να επικεντρώνονται στο ταξίδι τους, δαπανώντας λιγότερο χρόνο στις ετοιμασίες για τον έλεγχο ασφαλείας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής ασφαλείας του αεροδρομίου, Chris Garton.

Η υπολογιστική τομογραφία (CT) που χρησιμοποιείται από τα αεροδρόμια για τον εντοπισμό επικίνδυνων αντικειμένων είναι σήμερα παλιά, σε έναν κόσμο που χρησιμοποιεί ήδη δηλαδή τρισδιάστατες απεικονίσεις με λεπτομερέστατα αποτελέσματα.

Αντίστοιχες ενέργειες κάνουν και τα αμερικανικά αεροδρόμια ώστε να εφαρμόσουν το 3D scanning και να μειωθούν οι ουρές.

Το Χίθροου θα είναι πιθανότατα το πρώτο, καθώς το δουλεύει το πράγμα από το 2017, ελπίζοντας πως μέχρι το 2022 θα έχει καθιερωθεί το νέο σύστημα…

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ