ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στην κορυφή του DxOMark βρέθηκε το Samsung Galaxy Note10+ 5G

0

Το Samsung Galaxy Note10+ 5G βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας του DxOMark, επιδεικνύοντας την καλύτερη απόδοση, τόσο στον τομέα της κύριας κάμερας, όσο και της εμπρόσθιας κάμερας (για selfies). Επειδή, η μοναδική διαφορά μεταξύ της έκδοσης «5G» και της απλής «LTE έκδοσης» του Galaxy Note10+ είναι το modem, η βαθμολογία ισχύει και για την «απλή έκδοση».

Η συνολική βαθμολογία για την κύρια κάμερα είναι «113», μόλις δηλαδή ένα βαθμό υψηλότερη από την βαθμολογία του Huawei P30 Pro. Στον τομέα της φωτογραφίας (Photo), το Galaxy Note10+ 5G μάλιστα έχει βαθμολογηθεί με 118, ένα βαθμό δηλαδή χαμηλότερα από ότι το Huawei P30 Pro, ωστόσο στον τομέα του βίντεο (Photo), το κινητό της Samsung έχει βαθμολογηθεί με 101, τέσσερις βαθμούς παραπάνω από το Huawei P30 Pro (97).

Πιο συγκεκριμένα, η Samsung φαίνεται να έχει βελτιώσει σημαντικά τους αλγόριθμους επεξεργασίας για καλύτερα αποτελέσματα, κάτι που φαίνεται και από την απόδοση της κάμερας του Note10+ 5G σε όλες τις συνθήκες. Ο μοναδικός τομέας που το Galaxy Note10+ 5G βρίσκεται πραγματικά πίσω από το P30 Pro είναι στις πολύ σκοτεινές σκηνές (1 lux). Η εστίαση από την άλλη είναι γρήγορη και ακριβής, ενώ υψηλή βαθμολογία πήρε και για την απόδοση του flash. H κάμερα telephoto του Note10+ 5G έχει φωτεινότερο διάφραγμα, f:/2.1, όταν το S10 5G έχει f:/2.4. Αυτό σημαίνει ότι το κινητό διατηρεί περισσότερη λεπτομέρεια στις υφές σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού. Επιπλέον, αποδίδει την επιδερμίδα αλλά και το εφέ «bokeh» στα πορτραίτα πολύ καλύτερα από το παρελθόν. Παρόλα αυτά, το 2x zoom, είναι… λίγο, σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Στον τομέα του video, το Galaxy Note10+ 5G έχει την υψηλότερη βαθμολογία, με τα αρχεία 4K να επιδεικνύουν πολύ υψηλό βαθμό λεπτομέρειας, ζωντανά χρώματα και μεγάλο δυναμικό εύρος. Οι λειτουργίες αυτόματης εστίασης επίσης και παρακολούθησης αντικειμένου είναι γρήγορες και ακριβείς, ενώ η σταθεροποίηση εικόνας χαρακτηρίστηκε αποτελεσματική (η λειτουργία Super Steady λειτουργεί στα 1080p μόνο).

 

Με βαθμολογία 99 για την «Selfie» κάμερα, το Samsung Galaxy Note10+ 5G εκτόπισε από την κορυφή το ASUS Zenfone 6. Στον τομέα της φωτογραφίας, η κάμερα του Note10+ 5G βαθμολογήθηκε με 103 (101 το Zenfone 6) και στον τομέα του βίντεο βαθμολογήθηκε με 93 (όπως και το Zenfone 6). Η εμπρόσθια κάμερα του Galaxy Note10+ 5G αποδίδει εξαιρετικά σε όλες τις συνθήκες φωτισμού και οι δυνατότητες αυτόματης εστίασης που διαθέτει είναι από τις καλύτερες, αν και το «bokeh» έχει περιθώρια βελτίωσης. Να αναφέρουμε, ότι το μικρότερο Galaxy Note10 (τόσο στην LTE όσο και στην 5G έκδοση) διαθέτει ακριβώς την ίδια κάμερα, και επιπλέον έχει ακριβώς την ίδια κύρια κάμερα, με εξαίρεση τον 3D ToF αισθητήρα (ο τελευταίος πάντως δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο στις δοκιμές του DxOMark).

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ