ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η πρώτη ελληνική πλατφόρμα crowd funding είναι γεγονός: Πώς λειτουργεί

0

Η ελληνική πλατφόρμα social crowdfunding Υouthelp.gr υποστηρίζει τη «χαρά της δημιουργίας» σε περιόδους οικονομικής κρίσης και καλεί το ευρύ κοινό να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Το Υouthelp.gr είναι το αποτέλεσμα της μη κερδοσκοπικής κοινωνικής επιχείρησης ομάδας μαθητών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος- PIERCE και των συνεργατών της, στο πλαίσιο του διαγωνισμού του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ- Junior Achievement Greece).

Η επιχειρηματική ιδέα περιλαμβάνει την ανάπτυξη διαδικτυακής πλατφόρμας crowdfunding, μέσω της οποίας προσφέρεται βοήθεια σε μαθητές με ειδικές παθήσεις, οι οικογένειες των οποίων δεν βρίσκονται σε κατάσταση να τους υποστηρίξουν.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα υλοποιεί δύο κύριες λειτουργίες- διεργασίες για την επίτευξη του στόχου:

α) Εύκολη, εύχρηστη και αδιάβλητη διαδικασία για τη συλλογή των μικρο- χορηγιών για φαρμακευτική αγωγή και εξειδικευμένες θεραπείες, ειδικό ιατρικό εξοπλισμό και κάλυψη βιοποριστικών αναγκών και

β) ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τρέχοντα κοινωνικά προβλήματα, όπως ο παιδικός καρκίνος και η ενίσχυση του εθελοντισμού όσον αφορά τη δωρεά μυελού των οστών και της αιμοδοσίας, μέσω προωθητικών ενεργειών marketing.

Το youthelp.gr αναμένεται να έχει σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο και να προσφέρει στους μικρο- δωρητές κοινωνική συνείδηση και την αίσθηση της προσφοράς- βοήθειας.

Επίσης, φυσικό πρόσωπο ή εταιρεία μπορεί να γίνει υποστηρικτής της διαδικτυακής πλατφόρμας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ