Στα Ζωνιανά αλλά και στην γειτονική Αξό, η κατάσταση επιδεινώθηκε σημαντικά εξαιτίας των μεγάλων ποσοτήτων νερού που συγκεντρώθηκαν μέσα στους οικισμούς, δημιουργώντας έντονη ανησυχία και αυξάνοντας τον κίνδυνο για ακόμη μεγαλύτερες καταστροφές. (ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΞΟ ΚΑΙ ΖΩΝΙΑΝΑ - Επαρχιακές Οδοί περιοχής)
Παρέμβαση στον κεντρικό δρόμο για την απομάκρυνση των υδάτων
Υπό αυτές τις συνθήκες, ο από την δημοτική αρχή δόθηκε εντολή να διανοιχθεί τμήμα του κεντρικού δρόμου των Ζωνιανών, ώστε να δημιουργηθεί δίοδος για τα νερά που είχαν συγκεντρωθεί μέσα στον οικισμό.
«Ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά έπρεπε να γίνει για να σωθεί το χωριό», ανέφερε ο δήμαρχος, περιγράφοντας τις συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Η συγκεκριμένη παρέμβαση κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου να περιοριστεί η συσσώρευση των υδάτων και να μειωθεί ο κίνδυνος για τον οικισμό.
Υπερχείλισε και δεύτερο ρέμα
Τα προβλήματα δεν σταμάτησαν εκεί. Λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, ένα ακόμη ρέμα της περιοχής υπερχείλισε, με νέες ποσότητες νερού να κατευθύνονται προς τα Ζωνιανά και τις γύρω περιοχές.
Η εξέλιξη αυτή ενέτεινε την αγωνία των κατοίκων, καθώς η συνεχής ροή των υδάτων δημιουργούσε διαρκώς νέες εστίες προβλημάτων και απαιτούσε αυξημένη προσοχή.
Κλειστός ξανά ο δρόμος προς τα Λιβάδια
Σοβαρές ήταν οι επιπτώσεις και στο οδικό δίκτυο. Ο δρόμος προς τα Λιβάδια έκλεισε εκ νέου, καθώς οι συνθήκες στην περιοχή δεν επέτρεπαν την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.
Η διακοπή της κυκλοφορίας προσθέτει ένα ακόμη πρόβλημα για τους κατοίκους, ενώ παραμένει κρίσιμο το ζήτημα της αποκατάστασης της πρόσβασης στην περιοχή.
Επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον δήμαρχο
Μέσα σε αυτό το δύσκολο σκηνικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον δήμαρχο Μυλοποτάμου, Γιώργο Κλάδο, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας έγινε ενημέρωση για τις ζημιές που έχουν προκληθεί στην περιοχή, αλλά και για τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Μεγάλες ποσότητες νερού και προβλήματα σε υποδομές
Η εικόνα που καταγράφηκε στα Ζωνιανά αποτυπώνει την ένταση των καιρικών φαινομένων. Μεγάλοι όγκοι νερού, υπερχειλισμένα ρέματα και προβλήματα στις υποδομές δημιούργησαν ένα ιδιαίτερα δύσκολο σκηνικό για τους κατοίκους.
Η ανάγκη να διανοιχθεί ο κεντρικός δρόμος προκειμένου να απομακρυνθούν τα νερά καταδεικνύει την πίεση που δέχθηκε ο οικισμός κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Παράλληλα, σοβαρές δυσκολίες αντιμετώπισαν και τα γύρω χωριά, όπου καταγράφηκαν προβλήματα σε δρόμους, ρέματα και υποδομές εξαιτίας της κακοκαιρίας.








