Σε δύο συνεχόμενες τρίωρες στάσεις εργασίας, μία για κάθε βάρδια, προχώρησαν σήμερα 01/04 οι εργαζόμενοι στην Creta Farms, εντείνοντας τις κινητοποιήσεις τους για την υπογραφή νέας επιχειρησιακής σύμβασης. Βασικά αιτήματα αποτελούν η διασφάλιση αξιοπρεπών μισθών, το ξεπάγωμα των τριετιών και η καταβολή επιδομάτων, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται και ζητήματα καθημερινότητας όπως οι συνθήκες εργασίας και οι μετακινήσεις.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, δίκαιες προσαυξήσεις για υπερεργασία και υπερωρίες, καθώς και ουσιαστικά μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του νέου σωματείου των εργαζομένων στην Creta Farms:
«Εδώ και έξι μήνες οι εργαζόμενοι καταβάλλουμε συστηματικές προσπάθειες για την υπογραφή επειχειρησιακής σύμβασης, η οποία θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς μισθούς, το ξεπάγωμα των τριετιών για την περίοδο 2012-2024 καθώς και την καταβολή επιδομάτων γάμου, τέκνων και πτυχίου.
Παράλληλα διεκδικούμε σταθερό χρόνο εργασίας, με το διάλειμμα εντός του ωραρίου, δίκαιες προσαυξήσεις για υπερεργασία και υπερωρίες καθώς και ουσιαστικά μέτρα για την υγεία την ασφάλεια και τις μετακινήσεις των εργαζομένων.
Ωστόσο, η εργοδοσία παραμένει μέχρι σήμερα αδιάλλακτη καταθέτοντας προτάσεις που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.
Μετά από γενική συνέλευση και ψηφοφορία αποφασίσαμε συνεχόμενες τρίωρες στάσεις εργασίας.
Δηλώνουμε ότι η διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας δεν θα σταματήσει.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενωμένοι μέχρι την επίτευξη μιας δίκαιης και ουσιαστικής συμφωνίας που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και την αξιοπρέπειά μας.»
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Στο πλευρό των εργαζομένων τάσσεται και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου, το οποίο με ψήφισμά του εκφράζει την πλήρη στήριξή του. Όπως αναφέρεται «Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου μέσω των Αντιπροσώπων όλων των Σωματείων της δύναμής του, δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στην ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΒΕΕ για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας με την Διοίκηση της επιχείρησης, με ουσιαστική αύξηση στις αποδοχές, σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων».


