ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΣΥΠΑ Banner
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σοφία Ζαχαράκη και Γιάννης Κεφαλογιάννης στην κοπή της πίτας της ΔΕΕΠ Ρεθύμνου

0

Με βασικό μήνυμα τη διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας της χώρας και τη συνέχιση του κυβερνητικού έργου, πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της ΔΕΕΠ Ρεθύμνου, παρουσία στελεχών και πλήθους πολιτών.

Από το βήμα της εκδήλωσης, η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη έθεσε ως στόχο της Νέας Δημοκρατίας την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στον Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε όπως είπε να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα σε ένα απαιτητικό γεωπολιτικό περιβάλλον. Ευχήθηκε καλή επιτυχία στα μέλη του κόμματος ενόψει του εκλογικού έτους, κάνοντας λόγο για μια σημαντική κοινωνική μάχη. Τόνισε ότι η προσέγγιση των πολιτών θα γίνει με ειλικρίνεια, απολογισμό και λογοδοσία, προκειμένου να τεθούν οι στόχοι της επόμενης κυβέρνησης. Όπως σημείωσε, μια τρίτη θητεία για τον πρωθυπουργό αποτελεί στοίχημα σταθερότητας και όχι προσωπικής επιδίωξης, επισημαίνοντας πως οι διεθνείς εξελίξεις και οι ανακατατάξεις σε χώρες με παραδοσιακή σταθερότητα επηρεάζουν άμεσα την οικονομία και την ανάπτυξη.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, χαρακτηρίζοντάς την ένδειξη της δυναμικής και του λαϊκού χαρακτήρα της παράταξης. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το 2027, που θα είναι εκλογική χρονιά, οι πολίτες θα δώσουν εκ νέου πλειοψηφία και εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη συνέχιση του έργου των προηγούμενων ετών.

Ο κ. Κεφαλογιάννης καλωσόρισε θερμά τη Σοφία Ζαχαράκη στο Ρέθυμνο και την ευχαρίστησε δημόσια για τη διαχρονική στήριξή της σε ζητήματα εκπαίδευσης και αθλητισμού που αφορούν τον νομό.

Παρόντες στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Αχίλλειον», ήταν μεταξύ άλλων οι δήμαρχοι Αγίου Βασιλείου και Ανωγείων Γιάννης Ταταράκης και Σωκράτης Κεφαλογιάννης, καθώς και αντιδήμαρχοι.

Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. ΝΟΔΕ Ρεθύμνου, Πέτρος Στεφανάκης, μίλησε για μια νέα αρχή της οργάνωσης με διάθεση ενίσχυσης της παρουσίας της στην κοινωνία. Αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα, ωστόσο υπογράμμισε τη σταθερότητα και τη σοβαρότητα που όπως είπε, χαρακτηρίζουν τη χώρα σε διεθνές επίπεδο. Απαντώντας για τη συσπείρωση της ΝΔ στο Ρέθυμνο, έκανε λόγο για ισχυρή ενότητα και νέα μέλη, σημειώνοντας ότι παρουσιάζεται αναλυτικά το έργο του κόμματος στον νομό, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης, με έμφαση σε υποδομές, χρηματοδοτήσεις και μελλοντικές παρεμβάσεις.

Οι δεσμεύσεις για την εκπαίδευση στο Ρέθυμνο

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από την υπουργό Παιδείας στις παρεμβάσεις που αφορούν το Ρέθυμνο. Όπως τόνισε, το υπουργείο δεσμεύεται να συνεχίσει τη στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης, τόσο στη σχολική κοινότητα όσο και στο Πανεπιστήμιο.

Για τα σχολεία, ανέφερε ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω η λειτουργία τους, με καλύτερη προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά και διεύρυνση της συμμετοχής στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου». Προβλέπεται συνέχιση της προμήθειας εξοπλισμού, με διαδραστικούς πίνακες σε τάξεις από την πέμπτη δημοτικού έως τη Β’ Λυκείου, καθώς και νέα προγράμματα με απινιδωτές και εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες. Παράλληλα, προανήγγειλε ενίσχυση του αθλητικού εξοπλισμού για τους μαθητές.

Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι ανοίγει διάλογος για το Λύκειο μέσα στους επόμενους εννέα μήνες, ενώ θα εφαρμοστεί νέο πρόγραμμα ψηφιακής πρόβλεψης αναγκών, ώστε να υπάρχει καλύτερη κάλυψη των σχολικών μονάδων, πέρα από τους μόνιμους διορισμούς που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Σε ό,τι αφορά το Πανεπιστήμιο, σημείωσε ότι αυξάνονται οι πόροι από τον τακτικό προϋπολογισμό και τις έκτακτες επιχορηγήσεις, ενώ έργα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Έκανε επίσης αναφορά στις φοιτητικές εστίες που υπεγράφησαν πέρυσι, στις περιφράξεις και στον στόχο μέσα στα επόμενα δυόμισι χρόνια να παραδοθούν νέες κλίνες, με παράλληλη συνεχή ενίσχυση των τμημάτων.

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΡΕΘΥΜΝΟ

Σοφία Ζαχαράκη και Γιάννης Κεφαλογιάννης στην κοπή της πίτας της ΔΕΕΠ Ρεθύμνου

0
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ