ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΣΥΠΑ Banner
ΡΕΘΥΜΝΟ

«Ενθουσίασε η Άννα Τζανιδάκη με την ομιλία της για το Θέατρο στο Ρέθυμνο!»

0

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών, η ομιλία της διδάκτορος Θεατρολογίας Άννας Τζανιδάκη, αφιερωμένη στη θεατρική ιστορία του Ρεθύμνου. Η ομιλήτρια παρουσίασε τους σημαντικότερους σταθμούς της θεατρικής δραστηριότητας της πόλης, φωτίζοντας τους χώρους, τις ομάδες επαγγελματικές και ερασιτεχνικές, αλλά και τις προσωπικότητες που διαμόρφωσαν τη θεατρική της ταυτότητα κατά τον 20ό αιώνα.

Η έρευνα της Άννας Τζανιδάκη, αποτέλεσμα πολυετούς εργασίας, έχει ήδη εκδοθεί σε δίτομο έργο από την ΚΑΠΑ Εκδοτική με τίτλο «Το Θέατρο στο Ρέθυμνο τον 20ό αιώνα. Το βιβλίο κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία, στο διαδίκτυο, καθώς και σε ειδική τιμή στη βιβλιοθήκη του Θεατρικού Περίπλου.

Η πορεία του ρεθυμνιώτικου θεάτρου μέσα στον χρόνο

Με φόντο τις κοινωνικές και ιστορικές μεταβολές της πόλης, της κάποτε αποκαλούμενης «Πόλης των Γραμμάτων και των Τεχνών», ξεδιπλώθηκε η θεατρική της διαδρομή από τις αρχές έως τα τέλη του 20ού αιώνα. Από τα μπουλούκια και τα αυτοσχέδια θέατρα των πρώτων δεκαετιών, μέχρι τις πρώτες οργανωμένες ερασιτεχνικές προσπάθειες, τις επαγγελματικές παραγωγές, τα φεστιβάλ και την εντυπωσιακή αύξηση των θεατρικών σχημάτων, η ομιλία παρουσίασε μια ολοκληρωμένη εικόνα της σχέσης θεάτρου και κοινωνίας στο Ρέθυμνο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία εδώ:

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

KPRINT Banner
ΡΕΘΥΜΝΟ

«Ενθουσίασε η Άννα Τζανιδάκη με την ομιλία της για το Θέατρο στο Ρέθυμνο!»

0
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ