Για τις πρόσφατες εκλογές
Η ΔΑΣ χαιρετίσει όλους τους αντιπροσώπους που έκαναν το βήμα και την στήριξαν, αναδεικνύοντας της σε δεύτερη δύναμη για πρώτη φορά , κατακτώντας δύο έδρες στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.
Η ΔΑΣ πορεύτηκε στις εκλογικές διαδικασίες με σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και σεβασμό στην εκφρασμένη βούληση όλων των συναδέλφων. Αυτό είναι όρος για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την απόκρουση της επίθεσης της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που τσακίζουν τα δικαιώματά μας στο βωμό των καπιταλιστικών κερδών και των πολεμικών τους σχεδιασμών.
Γι’ αυτό και αντιπαρατέθηκε σθεναρά στους μικροπαραταξιακούς τυχοδιωκτισμούς του κοινού ψηφοδέλτιου ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ που με την ανοχή (λευκό) των Παρεμβάσεων απέκλεισαν τους 7 δημοκρατικά εκλεγμένους αντιπροσώπους από το σωματείο των περιφερειακών ΟΤΑ μόνο και μόνο γιατί στις εκλογές για το ΔΣ αυτού του σωματείου η δικαστικός αντί για 9 μέλη έβγαλε 7. Το θέμα του αριθμού των μελών του ΔΣ είναι στα δικαστήρια, χωρίς όμως να έχει υπάρξει η παραμικρή ένσταση ως προς την νομιμότητα των εκλογών και πολύ περισσότερο την εκπροσώπηση των 140 συναδέλφων που ψήφισαν είτε στην Ομοσπονδία της ΠΟΕ ΟΤΑ είτε στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.
Ο πραγματικός λόγος που απέκλεισαν τους 7 αντιπροσώπους του σωματείου αυτού ήταν ότι με την συμμετοχή τους το ψηφοδέλτιο των παρατάξεων της σοσιαλδημοκρατίας θα έχανε την απόλυτη πλειοψηφία.
Το πιο εξοργιστικό είναι ότι αυτοί που πρωτοστάτησαν σε αυτό τον αποκλεισμό δεν ήταν καν εκλεγμένοι αντιπρόσωποι αλλά διορισμένοι. Είναι οι ίδιοι που στο ΣΕΠΕ δεν επέτρεψαν, παρά την ρητή αντίθεσή μας, να γίνουν εκλογές για το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ. Επέβαλαν οι παρατάξεις να διορίσουν «αντιπροσώπους» με βάση τον συσχετισμό στο ΔΣ. Ψήφιζαν δηλαδή οι συνάδελφοι πριν ένα χρόνο για το ΔΣ και χωρίς να το ξέρουν ψήφιζαν και για αντιπροσώπους!!!
Τόση δημοκρατία! Οι διορισμένοι απέκλεισαν εκλεγμένους.
Η ΔΑΣ αν και ελάχιστα επηρεάζονταν από αυτές τις γελοιότητες αντιπαρατέθηκε από θέσεις αρχών και ευθύνης. Γιατί στους μεγάλους αγώνες που δίνουμε μέσα από τα σωματεία μας πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την ισοτιμία και η ενότητα όλων των συναδέλφων. Αλλά για τους συνδικαλιστές αυτούς, αυτά είναι ψιλά γράμματα. Στόχος τους είναι να χρησιμοποιήσουν τους αγώνες των εργαζομένων, τα σωματεία και το ΝΤ για να σερβίρουν στους εργαζόμενους μια ακόμη φορά τα αδιέξοδα της αναζήτησης νέων “σωτήρων”.
Το απέδειξαν εξ άλλου και στην συγκρότηση του ΔΣ του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ. Μεταξύ τους μοιράστηκαν τις θέσεις ευθύνης αποκλείοντας όλες τις άλλες παρατάξεις που οι συνάδελφοι τους έδωσαν θέση στο ΔΣ.
Καλούμε τους συναδέλφους να καταδικάσουν αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές. Ακόμη πιο αποφασιστικά να συμμετέχουν στα σωματεία, τους συλλόγους μας για:
• Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. 7ωρο - 5μερο - 35ωρο για όλους!
• Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
• Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και στη φοροληστεία.
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μετατροπή των συμβάσεων των συναδέλφων μας συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου.
• Γενναία κρατική χρηματοδότηση για Υγεία και Παιδεία και όχι για του πολέμου τα σφαγεία.

