Ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Αγίου Βασιλείου και παραδόθηκε για χρήση ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό για τη σχολική κοινότητα και τις οικογένειες της περιοχής: η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων του Νηπιαγωγείου Μύρθιου.
Πρόκειται για ένα έργο που αναβαθμίζει ουσιαστικά το εκπαιδευτικό περιβάλλον και τις παρεχόμενες υποδομές, χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» με συνολικό προϋπολογισμό 240.000 ευρώ και υλοποιήθηκε από τον κρατικό οργανισμό «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.», εξασφαλίζοντας υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας.
Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν περιλαμβάνουν:
- Δημιουργία νέας, σύγχρονης παιδικής χαράς.
- Κατασκευή γηπέδου μπάσκετ για κοινόχρηστη χρήση από μαθητές και δημότες.
- Χρωματισμοί εξωτερικής και εσωτερικής τοιχοποιίας.
- Επισκευή και ανακαίνιση των WC καθώς και διαμόρφωση WC ΑμεΑ.
- Κατασκευή ράμπας ΑμεΑ για εξασφαλισμένη και απρόσκοπτη προσβασιμότητα.
- Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης για την ενίσχυση και προστασία του περιβάλλοντος χώρου.
Με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις, το Νηπιαγωγείο Μύρθιου αποκτά πλέον σύγχρονες υποδομές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των παιδιών, του εκπαιδευτικού προσωπικού και της τοπικής κοινωνίας όπως ανέφερε σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης και συμπλήρωσε:
«Η ολοκλήρωση των εργασιών στο Νηπιαγωγείο Μύρθιου αποτελεί μια ακόμη σημαντική επένδυση στην εκπαίδευση και την ποιότητα ζωής των παιδιών μας. Με μέθοδο, οργάνωση και στοχευμένες παρεμβάσεις καταφέραμε να αναβαθμίσουμε έναν κρίσιμο χώρο μάθησης και δημιουργίας. Ευχαριστούμε τις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. για την συνεργασία και την άρτια υλοποίηση του έργου. Συνεχίζουμε με συνέπεια να διεκδικούμε και να υλοποιούμε έργα που ενισχύουν τις δομές του Δήμου μας και προσφέρουν στα παιδιά μας ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον.









