Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου εκφράζει την πλήρη στήριξή του στις κινητοποιήσεις της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου και του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, που αγωνίζονται για τη διάσωση και την ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
Η απαξίωση των δημόσιων δομών Υγείας, η τραγική υποστελέχωση, οι ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες και η ασφυκτική πίεση που υφίσταται το προσωπικό αποτελούν αποτέλεσμα μιας πολιτικής που αντιμετωπίζει την Υγεία ως κόστος και όχι ως κοινωνικό δικαίωμα.
Η κυβερνητική στρατηγική για «αυτοχρηματοδοτούμενα» νοσοκομεία και συγχωνεύσεις κλινικών δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ακόμα βήμα προς την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, εις βάρος των πολιτών και των εργαζομένων.
Το Νοσοκομείο Ρεθύμνου και τα Κέντρα Υγείας του νομού δεν μπορούν να λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό κατά 30% και με εξαντλημένους γιατρούς και νοσηλευτές.
Οι κάτοικοι του Ρεθύμνου αξίζουν ένα σύγχρονο, στελεχωμένο, δημόσιο σύστημα Υγείας, που να καλύπτει ισότιμα και δωρεάν τις ανάγκες όλων.
Η ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου στέκεται στο πλευρό των υγειονομικών και στηρίζει την κοινή προσπάθεια των σωματείων και φορέων του τόπου για την υπεράσπιση του Δημόσιου Νοσοκομείου Ρεθύμνου.
Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους συλλόγους, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και τους πολίτες να ενώσουν τη φωνή τους με τους αγωνιζόμενους γιατρούς και εργαζόμενους του Νοσοκομείου.
Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου θα συμμετάσχει στη συνάντηση των Σωματείων που καλούν η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου,
την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου,
και καλεί όλα τα μέλη και τα Δ.Σ. των σωματείων του Δημοσίου να δώσουν δυναμικό «παρών».
Η Υγεία είναι δικαίωμα – όχι εμπόρευμα.
Η υπεράσπισή της είναι υπόθεση όλων μας.

