ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΣΥΠΑ Banner
ΡΕΘΥΜΝΟ

«ΟΡΕΑ Παιδεία» - Υποτροφία Τυροκομίας

0

Το πρόγραμμα «ΟΡΕΑ Παιδεία» ξεκινά προσφέροντας μία πλήρη υποτροφία στην Τυροκομία!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Λιβαδιωτών, ξεκινά το πρόγραμμα «ΟΡΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ»,  μια νέα πρωτοβουλία, για την ανάδειξη της αυθεντικής κρητικής κουλτούρας, της λαϊκής σοφίας των βουνών και την ενίσχυση της βιωματικής και δια βίου μάθησης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2025, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της ΙΣΑΕΚ GRANT, Λεωφόρος Εμμανουήλ Παχλά 118, στο Ρέθυμνο Κρήτης, οπού θα παρουσιαστεί το ταχύρρυθμο πρόγραμμα τυροκομίας, από τον Αλέξανδρο Στεφανάκη, κτηνίατρο και εκπαιδευτή της σχολής και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για μία πλήρη υποτροφία, συνολικής αξίας άνω των 1.200€, εις μνήμην του εκλιπόντος ιατρού Δημήτρη Κλάδου, με τη στήριξη της οικογένειάς του.

Ο Δημήτρης Κλάδος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, τόσο στον τόπο καταγωγής του, τα Λιβάδια, όσο και εκτός. Έφυγε πρόσφατα από τη ζωή αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στην κοινωνία μας, αλλά συνεχίζει να μας δίνει έμπνευση μέσα από το ουσιαστικό έργο που άφησε πίσω του και τις αξίες που πρέσβευε, τιμώντας την παράδοση, την επιστήμη και τη διά βίου μάθηση.

 Σχετικά με την Υποτροφία και το Πρόγραμμα:

Το σεμινάριο «Τεχνίτης Τυροκομίας» προσφέρει εξειδικευμένη και πρακτική κατάρτιση στον κλάδο της γαλακτοκομίας, με τελικό στόχο την επαγγελματική πιστοποίηση.
Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες αποκτούν τον τίτλο:
 Certified Cheese Maker – Πιστοποιημένος Τεχνίτης Τυροκομίας

Η πιστοποίηση παρέχεται από την ACTA, φορέα πιστοποίησης που ίδρυσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και είναι διαπιστευμένη από το ΕΣΥΔ (σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024:2012). Το πιστοποιητικό είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς είναι ισότιμο με τα αντίστοιχα των χωρών-μελών της European Cooperation for Accreditation (EA).

 Γιατί να συμμετάσχετε;

  • Πρακτική και ταχύρρυθμη κατάρτιση διάρκειας 5 μηνών
  •  Χωρίς απαίτηση προηγούμενης επαγγελματικής εμπειρίας
  •  Μοριοδότηση για σχέδια βελτίωσης, ένταξη σε βιολογική παραγωγή, επενδυτικά σχέδια
  •  Επαγγελματικές προοπτικές σε τυροκομεία, συνεταιρισμούς, βιομηχανίες ή δικές σας μονάδες

 Απευθύνεται σε:

  • Νέους/νέες που επιθυμούν να εισέλθουν στον κλάδο της τυροκομίας
  • Εμπειρικούς τυροκόμους, κτηνοτρόφους και αγρότες
  • Όποιον ενδιαφέρεται να αποκτήσει επίσημη και αναγνωρισμένη πιστοποίηση

Πληροφορίες Εκδήλωσης:

Ημερομηνία: Πέμπτη 28 Αυγούστου 2025
Ώρα: 19:00
Τοποθεσία: Λεωφ. Εμμ. Παχλά 118, Ηράκλειο Κρήτης
Ομιλητής: Αλέξανδρος Στεφανάκης, κτηνίατρος – εκπαιδευτής της σχολής GRANT

Όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση μπαίνουν αυτόματα στην κλήρωση για την πλήρη υποτροφία.

Για πληροφορίες & συμμετοχές:

pslevadion@gmail.com

+30 698 036 7190

Facebook: Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Λιβαδιωτών

Instagram: ps_apantaxou_livadioton

Η γνώση είναι δύναμη.

Η τυροκομία είναι τέχνη, πολιτισμός, και επάγγελμα με μέλλον!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

KPRINT Banner
ΡΕΘΥΜΝΟ

«ΟΡΕΑ Παιδεία» - Υποτροφία Τυροκομίας

0
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ