Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την Ημέρα Ποδηλάτου και οργανώθηκε από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης σε συνεργασία με το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου, και εντάσσεται στις ευρύτερες πολιτικές του για βιώσιμη κινητικότητα, ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και ενίσχυση της εμπειρίας του επισκέπτη.
Η δράση της ξενάγησης στα μνημεία της πόλης συνδυάστηκε με την Πιλοτική λειτουργία του νέου αυτοματοποιημένου συστήματος κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, το οποίο εντάχθηκε και υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.
Το σύστημα περιλαμβάνει 44 ηλεκτρικά ποδήλατα, τα οποία θα είναι διαθέσιμα σύντομα, σε σταθμούς που έχουν ήδη τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία της πόλης. Η λειτουργία ξεκινά πιλοτικά, με στόχο τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών και την ομαλή ενσωμάτωσή τους στην καθημερινότητα πολιτών και επισκεπτών.
Κάθε χρήστης, μετά από απλή διαδικασία πιστοποίησης, θα μπορεί να μισθώνει ποδήλατο για χρήση έως τρεις (3) ώρες ημερησίως. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την εύκολη πρόσβαση, τη βιωσιμότητα και την ενίσχυση της εναλλακτικής μετακίνησης.
Με τη Ημέρα Ποδηλάτου και την έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας των e-bikes, ο Δήμος Ρεθύμνης κάνει ένα ακόμη βήμα προς μια πόλη πιο πράσινη, προσβάσιμη και πολιτιστικά ζωντανή, όπως ανακοίνωσε.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΑΚΗΣ





















