Την ώρα που το Επιμελητήριο Ρεθύμνης χαρακτηρίζει πλέον αναγκαία τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών πάρκων (ΒΙΟΠΑ) στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, στο μυαλό ταξιδεύει 16 χρόνια πριν και συγκεκριμένα το 2009 όταν δημιουργήθηκε το Βιοτεχνικό Πάρκο του Ρεθύμνου μεταξύ των οικισμών Αγ. Τριάδας και Χαρκίων σε έκταση 285 στρέμματα.»
Στα 16 αυτά χρόνια έχει στεγάσει μόλις οκτώ επιχειρήσεις, καθώς τα πενήντα και πλέον οικόπεδα δεν αξιοποιήθηκαν παρά το γεγονός ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία τους έχουν αγοραστεί, αλλά δεν υπήρξαν οικονομικά κίνητρα.
Τώρα με το σκεπτικό ότι το υφιστάμενο επιχειρηματικό πάρκο στην Αγία Τριάδα έχει εξαντλήσει τα διαθέσιμα οικόπεδα, περιορίζοντας τη δυνατότητα επέκτασης και ανάπτυξης νέων επιχειρήσεων, στο κάδρο μπαίνει η περιοχή του Λατζιμά όπου ήδη λειτουργούν δεκάδες επιχειρήσεις.
Το Επιμελητήριο καλώς θεωρεί ότι πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη θεσμοθέτηση του χώρου ώστε αυτός να λειτουργήσει ως ένα δεύτερο πάρκο στον νομό Ρεθύμνης.
Για το πρώτο πάρκο όμως, που πίστεψαν και επένδυσαν τόσοι επιχειρηματίες, τι θα μπορούσε να γίνει;
Καθώς αυτή τη στιγμή όπως δείχνουν και οι πρόσφατες φωτογραφίες έχει μετατραπεί σε χώρο… βόσκησης..