ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΣΥΠΑ Banner
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Από τη βιώσιμη κινητικότητα στην αβίωτη ακινησία

0

Με την έναρξη της τουριστικής σεζόν η κυκλοφορία στους δρόμους του Ρεθύμνου μετατρέπεται σε έναν ατελείωτο εφιάλτη για κατοίκους και επισκέπτες, καθώς το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, παραμένει άλυτο. Αν υπολογίσουμε την αύξηση των επισκεπτών ο Μάιος μοιάζει με… Αύγουστο.

Οι εικόνες στους κεντρικούς δρόμους –με χαρακτηριστικότερη την περιοχή του Κουμπέ– είναι αποκαρδιωτικές μάλιστα όπως μας ενημέρωσε συμπολίτης μας την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι η ουρά από το ΚΤΕΛ έφτασε ως το στρατόπεδο.

Διαδρομές που υπό κανονικές συνθήκες διαρκούν 5 λεπτά, απαιτούν πλέον πάνω από μισή ώρα. Κι αυτό, χωρίς να υπολογίζεται ο χρόνος που απαιτείται για την εύρεση μιας θέσης στάθμευσης – μια διαδικασία που πολλές φορές διαρκεί άλλο τόσο.

Αιτίες υπάρχουν πολλές και γνωστές όπως η για χρόνια καθυστέρηση κατασκευής του περιφερειακού δρόμου που θα αποφόρτιζε τον κυκλοφοριακό φόρτο αλλά και η ανεπάρκεια χώρων στάθμευσης.

Η ανάγκη για μια συνολική και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στο Ρέθυμνο είναι πλέον επιτακτική. Χωρίς πολιτική βούληση και ουσιαστικό σχεδιασμό, η πόλη θα συνεχίσει να ζει καθημερινά τον δικό της κυκλοφοριακό Γολγοθά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

KPRINT Banner
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Από τη βιώσιμη κινητικότητα στην αβίωτη ακινησία

0
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ