ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΣΥΠΑ Banner
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σε κλίμα έντασης η ψήφιση της νέας κανονιστικής απόφασης για την παλιά πόλη

0

Μέσα σε κλίμα έντασης, διαφωνιών και πολύωρης διένεξης, ψηφίστηκε τελικά η νέα κανονιστική απόφαση για την παλιά πόλη, η οποία ρυθμίζει ζητήματα κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.

Ψηφίστηκε με 21 ψήφους από την πλειοψηφία έναντι 9 «όχι» από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης που έκριναν πως η νέα κανονιστική δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του ιστορικού κέντρου. Μάλιστα η παράταξη «Μαζί για την Αλλαγή» ζήτησε μια νέα μελέτη για το σύνολο της λειτουργίας της παλιάς πόλης.

Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή έκανε λόγο για μια «σύγχρονη και αποτελεσματική παρέμβαση» ως προς την διαχείριση του δημόσιο χώρου ενώ άφησε και νέα περιθώρια τροποποιήσεων.

Συγκεκριμένα, δόθηκε νέος χρόνος διαβούλευσης επί της ψηφισθείσας κανονιστικής. Οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι επιχειρηματίες και κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης μπορεί να υποβάλλει εκ νέου αιτήματα και επιμέρους τροποποιήσεις μέσα στο δεκαήμερο από την Μεγάλη Τετάρτη και εντεύθεν.

Οι προτάσεις θα πρέπει να κατατεθούν εγγράφως προκειμένου να προωθηθούν σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για να αποφανθούν και να γίνει η τελική τροποποίηση της κανονιστικής που ψηφίστηκε και ισχύει.

Η πολύμηνη διαδικασία έδωσε νέους κανόνες για σημαντικά λειτουργικά ζητήματα ως προς την χρήση δρόμων και πλατειών ενώ η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε πως στο εξής η αστυνόμευση θα είναι αυστηρή και θα γίνουν διαγραμμίσεις για να τηρηθούν τα προβλεπόμενα.

Πάντως οι κάτοικοι δήλωσαν πως δεν συμφωνούν με τους νέους κανόνες που τίθενται και τόσο οι εκπρόσωποι τους όσο και η αντιπολίτευση αμφισβήτησαν πως οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, όπως η Αρχαιολογία, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, εκφράστηκαν θετικά.

Στη συνεδρίαση παρενέβησαν πολλοί επιχειρηματίες που θεωρούν πως θίγονται από τη νέα κανονιστική, προς τους οποίους τονίστηκε ότι τα αιτήματά τους θα εξεταστούν από τις υπηρεσίες και εφόσον εγκριθούν, θα συζητηθούν σε άλλη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου οι τροποποιήσεις να συμπεριληφθούν στην κανονιστική.

Επίσης ενδιαφέρον έχει το γεγονός, ότι  όπως είπε ο δήμαρχος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σε περίπτωση προσφυγής εναντίον της κανονιστικής που ψηφίστηκε, και εφόσον η προσφυγή γίνει δεκτή από τα αρμόδια όργανα, δεν σημαίνει πως η παλιά πόλη μένει χωρίς κανονιστική αλλά ότι  θα επανέλθει σε ισχύ η κανονιστική του 2016 και όσα αυτή ρητά προβλέπει.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΡΕΘΥΜΝΟ

Σε κλίμα έντασης η ψήφιση της νέας κανονιστικής απόφασης για την παλιά πόλη

0
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ