ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΣΥΠΑ Banner
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Κυριακή του Ασώτου στις Ρούπες

0

Το πρωί της Κυριακής του Ασώτου, 16ης Φεβρουαρίου 2025, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, επισκεπτόμενος για πρώτη φορά από την ενθρόνισή του τον οικισμό Ρούπες, χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο καλός και δραστήριος Εφημέριος, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Χαρίλαος Τζαγκαράκης με συγκινητικούς λόγους προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Πρόδρομο, καλωσορίζοντάς τον για πρώτη φορά στην Ενορία αυτή και διερμηνεύοντας τα αισθήματα αγάπης του μικρού αλλά ευλογημένου αυτού ποιμνίου.

Ο Σεβασμιώτατος αντιφώνησε συγκινημένος, ευχαρίστησε θερμά τον π. Χαρίλαο για την αφοσίωση, την πιστότητα και την αγάπη του στην Εκκλησία, συνεχάρη για τον θαυμάσιο και πλήρως ανακαινισμένο Ναό του Αγίου Ανδρέου και τόνισε το «μη φοβού το μικρόν ποίμνιον», καθώς σύσσωμη η Ενορία ήταν παρούσα στην εόρτιο αυτή Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος επίσης, αναφερόμενος στην Παραβολή του Ασώτου Υιού, τόνισε την αγάπη και ευσπλαχνία του Πατρός, καθώς και τον κίνδυνο να ομοιάσομε στον πρεσβύτερο αδελφό, δηλαδή λόγω σκληροκαρδίας να μην μπορεί να «συν-χωρέσει» στην καρδιά μας οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος.

Ακολούθησε πλούσια φιλοξενία στην οικία ενορίτου, στην οποία παρακάθησε και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Σκορδίλης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Κυριακή του Ασώτου στις Ρούπες

0
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ