ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Δήλωση του Μανόλη Χνάρη για το έργο του Φράγματος Πλατύ στο Αμάρι

0

«Σημαντικό έργο το Φράγμα του Πλατύ στο Αμάρι, όμως είναι επιτακτική η ανάγκη αντισταθμιστικών ωφελημάτων για τους κατοίκους που θα υποστούν τις συνέπειες από την κατασκευή του έργου»

Σε συνέχεια της ενημερωτικής συνάντησης και παρουσίασης μελέτης για την κατασκευή του Φράγματος Πλατύ, η οποία έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Αμαρίου παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών Νικόλαου Ταχιάου, του Βουλευτή Ρεθύμνης και υπεύθυνου ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Μανόλη Χνάρη, του Δημάρχου Αμαρίου Παντελή Μουρτζανού, του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και λοιπών θεσμικών φορέων και κατοίκων της περιοχής, μετά την ολοκλήρωση της ο Βουλευτής Ρεθύμνης Μανόλης Χνάρης, παραχώρησε την ακόλουθη δήλωση:

«Το φράγμα του Πλατύ αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο που προσδοκούμε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης που ήδη υφιστάμεθα.

Υπάρχουν όμως σοβαρές επιφυλάξεις από πλευράς των κατοίκων, ανεξάρτητα αν αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα του έργου, γιατί μέχρι και σήμερα δεν υπάρχουν  ξεκάθαρα και ισχυρά αντισταθμιστικά οφέλη: οικονομικά , αναπτυξιακά , κοινωνικά και κατ’ επέκταση ηθικά, τα οποία δύνανται να υποκαταστήσουν τις συνέπειες των κατοίκων της περιοχής.

Επομένως,  το Φράγμα του Πλατύ, θα πρέπει πρωτίστως να αποτελεί ένα έργο του ν. Ρέθυμνου αλλά και του  ν. Ηρακλείου, τόσο στην πράξη όσο και στη συνείδηση των πολιτών.

Συνοψίζοντας, η παρουσία μας σήμερα  εδώ, σηματοδοτεί την ισχυρή μας βούληση να διεκδικήσουμε αυτά τα αντισταθμιστικά οφέλη τόσο για τον τόπο  μας όσο και των ανθρώπων του.

Ως  ΠΑΣΟΚ θα παρακολουθούμε στενά την πορεία υλοποίησης και εξέλιξης του έργου και σε κάθε περίπτωση θα σταθούμε εμπόδιο στην όποια προσπάθεια εμπορευματοποίησης του αρδευτικού νερού, δια μέσω της ενιαίας διαχείρισης από Ανώνυμη Εταιρεία που σε βάθος χρόνου θα έχει απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίηση του. Η Κρήτη δεν είναι Θεσσαλία».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ