ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Μανόλης Χνάρης: Φέρνει στη βουλή τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων

0

Τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ) και την αδυναμία ικανοποίησης τους από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που τους εξαναγκάζει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, φέρνει στη Βουλή των Ελλήνων, ο Βουλευτής Ρεθύμνης και υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μανόλης Χνάρης, με κοινοβουλευτική παρέμβαση του – Αναφορά.

Την τελευταία συνυπογράφει και η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και συνυπεύθυνη του εν λόγω τομέα της παράταξης, Χριστίνα Σταρακά.

Στην παρέμβαση τους, οι Βουλευτές αναφέρονται στην απόφαση και στους λόγους των απεργιακών κινητοποιήσεων των γεωτεχνικών, η οποία «…αποτελεί  αποτέλεσμα της αυταπόδεικτης πλέον διάθεσης μη συνεργασίας και της απουσίας εποικοδομητικού διαλόγου της παρούσας Κυβέρνησης …. κάτι που συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό, σε όλη την διάρκεια της τελευταίας πενταετίας» καθώς είναι «..είναι απαράδεκτο κάποιοι, έχοντας πολιτική θέση να διατάσσουν τους Γεωτεχνικούς υπαλλήλους να εργασθούν Σαββατοκύριακα και εκτός ωραρίου λειτουργίας των Υπηρεσιών, χωρίς να πληρώνονται, να λειτουργούν πέρα από τα πλαίσια των καθηκόντων τους, χωρίς να καλύπτονται με βασικές, αλλά και αυταπόδεικτες διεκδικήσεις των Γεωτεχνικών βρίσκονται στις καλένδες, εδώ και αρκετά χρόνια..», μεταξύ των οποίων είναι:

«Η άμεση στελέχωση των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών της χώρας με προσλήψεις γεωτεχνικών για την κάλυψη των λειτουργικών κενών … Η έκδοση της ειλημμένης απόφασης για τη χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής … Η επαναξιολόγηση του ύψους της αποζημίωσης καθώς και του τρόπου απόδοσης στους επίσημους ελεγκτές Γεωτεχνικούς του συνόλου των τελών… Η χορήγηση ελεγκτικού επιδόματος σε όλους τους αντικειμενικά  δικαιούχους γεωτεχνικούς και όχι επιλεκτικά σε μία Διεύθυνση του ΥΠ.Α.Α.Τ….».

Παράλληλα, επισημαίνουν και τα πεδία – καθήκοντα από τα οποία απέχουν παραθέτοντας εκ νέου και τα αιτήματα τους (θεσμικά – οικονομικά), μεταξύ των οποίων είναι: «Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνής εργασίας …. χορήγηση ελεγκτικής αποζημίωσης …..  αλλαγή στον τρόπο καταβολής των πρόσθετων τελών στους δικαιούχους γεωτεχνικούς ….. υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας μη μισθολογικών παροχών ….. ασφάλεια και υγιεινή εργασίας ……  διοικητικά και οικονομική υποστήριξη των δασικών υπηρεσιών με εξασφάλιση των απαραίτητων ειδικοτήτων προσωπικού..».

Τέλος, υπογραμμίζουν ότι, επειδή τα διαλαμβανόμενα στην ως άνω επιστολή, τεκμηριώνουν εύλογα και δίκαια αιτήματα των γεωτεχνικών, αιτήθηκαν την άμεση δρομολόγηση όλων των απαραίτητων ενεργειών, με σκοπό την ταχεία ικανοποίηση των εν λόγω αιτημάτων καθώς επίσης και τη σχετική ενημέρωση της Βουλής. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ