ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Όταν οι ιδιώτες- επαγγελματίες της πόλης κάνουν ένα βήμα παραπάνω

0

Είναι πολλές οι φορές που ιδιωτικές πρωτοβουλίες έρχονται για να δώσουν λύσεις σε καθημερινά ζητήματα, προσπερνώντας τα εμπόδια και την γνωστή αρτηριοσκληρωτική γραφειοκρατία. Ο λόγος για την ιδιωτική πρωτοβουλία του επιχειρηματία Κωστή Σχοινά που έδωσε λύση στην πραγματικά κακή προσβασιμότητα της περιοχής στο τέρμα του παραλιακού μετώπου.

Σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και με τη σύμφωνη γνώμη της Τροχαίας δημιούργησε μια υπερυψωμένη διάβαση, η οποία πληρεί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές που ορίζονται από τους νόμους, η οποία μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια.

Η διαδικασία που προχώρησε με χρηματοδότηση του ίδιου του επιχειρηματία, διήρκησε περίπου 1,5 χρόνο. Χρόνος ιδιαίτερα πολύς αφού μιλάμε απλά για μια υπερυψωμένη διάβαση. Το σημαντικό πάντως είναι ότι πρόκειται για μία μόνιμη κατασκευή που θ’ αναγκάζει τους βιαστικούς οδηγούς να κόψουν ταχύτητα, ή να επιλέγουν διαφορετική διαδρομή. Έτσι, η παρουσία της εκεί προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στους πεζούς που κινούνται στην περιοχή ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.     

Πέρα από το δήμο και την τροχαία υπήρξε αγαστή συνεργασία και με την υπηρεσία πρασίνου που στήριξε το έργο. Ελπίζουμε ότι ανάλογες αξιέπαινες προσπάθειες στο μέλλον θα βρουν τον «οδικό χάρτη» ώστε οι διαδικασίες να «τρέχουν» ακόμα πιο γρήγορα… 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ