ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Κατανυκτικός εσπερινός της Κυριακής Β’ Νηστειών στην Ιερά Μητρόπλη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

0

Το απόγευμα της Κυριακής Β΄ Νηστειών, 31ης Μαρτίου 2024, στον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης, τελέσθηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός.

Προ της απολύσεως του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος προσεφώνησε και καλωσόρισε τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Χαράλαμπο Παπαδόπουλο (Λίβυο), Κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, ο οποίος προσήλθε και ανέπτυξε το θέμα: «Η φλυαρία του νου και η σιωπή της καρδιάς». Ο π. Χαράλαμπος αναφέρθηκε διεξοδικά στα χαρακτηριστικά που διακρίνουν τον φλύαρο νου και στο ζητούμενο της σιωπής της καρδίας, δηλαδή στον αγώνα του πιστού να έχει στο κέντρο της καρδιάς του τον Χριστό.

Μετά το πέρας της ομιλίας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον εκλεκτό ομιλητή για τον κόπο της αγάπης του να προσέλθει στην Ιερά Μητρόπολή μας και να παρουσιάσει με ενάργεια και γλαφυρότητα την ομιλία του σχετικά με το σημαντικό αυτό θέμα, μια ομιλία που έδωσε αφορμές πνευματικού ανασασμού. Ο Επίσκοπός μας ευχαρίστησε, επίσης, το πολυπληθές εκκλησίασμα για την ανταπόκρισή του στην πρόσκληση της Εκκλησίας στην πνευματική αυτή Εσπερίδα, ευχόμενος σε όλους καλό το υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Κατά τη διάρκεια του Κατανυκτικού Εσπερινού, οι πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν τις Τίμιες Κάρες και την Πρώτη Εικόνα των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων καθώς και τεμάχιο από την άφθαρτη λάρνακα του Οσίου Πατρός ημών Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, του Ελεήμονος και Πνευματικού.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ