ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Υποτροφία Hubble της NASA σε Ρεθυμνιώτη επιστήμονα

0

 Ο ίδιος κατάγεται από τη Γωνιά Ρεθύμνου. Σε μικρή ηλικία απέκτησε το πρώτο του τηλεσκόπιο και σήμερα κατακτά τη NASA!

Ο Ραφαήλ Σκαλίδης, ο οποίος, πλέον, βρίσκεται στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια, Caltech, κέρδισε υποτροφία Hubble από τη NASA!

Ο Κρητικός επιστήμονας έχει καταφέρει να απαντήσει σε ένα ερώτημα που θέτουν οι αστροφυσικοί από τη δεκαετία του 1950! Στην ουσία, ανέπτυξε στο διδακτορικό του μία μέθοδο με την οποία μπορεί κανείς να μετρήσει την ένταση του μαγνητικού πεδίου του γαλαξία μας χρησιμοποιώντας παρατηρήσεις όπως αυτές που παίρνουμε από το Αστεροσκοπείο του Σκίνακα.

Εικάζεται ότι το μαγνητικό πεδίο του γαλαξία μας επηρεάζει τη δημιουργία των αστεριών. Μόνο με μετρήσεις ακριβείας της έντασης του μαγνητικού πεδίου του γαλαξία μας θα μπορέσουμε να καταλάβουμε τον ακριβή ρόλο των μαγνητικών πεδίων στην αστρογένεση.

Συλλογή από βραβεία!

Ο Κρητικός επιστήμονας είχε λάβει το βραβείο της καλύτερης διδακτορικής διατριβής “Αιμίλιος Χαρλαύτης” 2023, το οποίο απονέμεται από την Ελληνική Αστρονομική Εταιρεία κάθε δύο χρόνια.

Το 2019 του απονεμήθηκε το βραβείο του καλύτερου διδακτορικού φοιτητή από τον σύλλογο φίλων του ΙΤΕ.

Από την Κρήτη στα αστέρια!

Τα πρώτα του βήματα έγιναν στην Κρήτη, αρχικά στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και, στη συνέχεια, το Ινστιτούτο Αστροφυσικής του ΙΤΕ.

Η εργασία του διδακτορικού του έγινε με την υποστήριξη του ερευνητικού προγράμματος ΠΑΣΙΦΑΗ (http://pasiphae.science) στο Ινστιτούτο Αστροφυσικής υπό την επίβλεψη του καθηγητή Κωνσταντίνου Τάσση, ο οποίος δηλώνει περήφανος για το «ακαδημαϊκό του παιδί»!

Μάλιστα, δεν είναι το πρώτο… παιδί του που ξεχωρίζει!

 

cretalive.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ