ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

1ο Δημοτικό Σχολείο Ατσιποπούλου: Λουδοβίκος των Ανωγείων & Στέλλα Σειραγάκη σε μία διαφορετική δράση για παιδιά

0

Μπράβο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ατσιποπούλου στο Ρέθυμνο που με την υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνης και της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με μία διαφορετική εκδήλωση φιλαναγνωσίας σήμερα Τρίτη 2 Απριλίου 2024 μέσα στο χώρο του θόλου του κάστρου Φορτέτζα, στο Ρέθυμνο.

Πραγματικά ήταν μία πολύ όμορφη δράση φιλαναγνωσίας όπου συμμετείχαν τα δύο τμήματα της Δ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ατσιποπούλου με τους δασκάλους τους να τα συνοδεύουν Ελευθερία Τζωρτζινάκη, Στέλλα Δεληγιώργη, Πένυ Μητσοπούλου και Νίκο Πιπεράκη.

Τη δράση αυτή την έκανε ιδιαίτερη η παρουσία, μετά από πρόσκληση του σχολείου, του καταξιωμένου μουσικού και ερμηνευτή Λουδοβίκου των Ανωγείων, ο οποίος διάβασε στα παιδιά το παραμύθι «Το γεράνι και το καναρίνι». Επίσης αφηγήθηκε και τραγούδησε τις παιδικές του ιστορίες με σκοπό τα παιδιά να γίνουν αρκετά δημιουργικά ζωγραφίζοντας αυτά που είχαν στο μυαλό τους, ή αυτά που φαντάστηκαν.

Ζωγράφισαν εικόνες από τις ιστορίες που άκουσαν, τις ερμήνευσαν και μοιράστηκαν σκέψεις και ιδέες. Παρούσα σε όλο αυτό και η ερμηνεύτρια και γνωστή τραγουδίστρια Στέλλα Σειραγάκη όπου μαζί με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων τραγούδησαν στα παιδιά.

Η δράση ξεκίνησε στις 11 το πρωί και διήρκησε μιάμιση ώρα περίπου με τα παιδιά να φεύγουν αρκετά ικανοποιημένα, με το χαμόγελο ευδιάκριτο πάνω τους. Περιηγήθηκαν στους χώρους του κάστρου Φορτέτζα αμέσως μετά την δράση και στο θέατρο Ερωφίλη σταμάτησαν να ξεκουραστούν, αλλά και για μία αναμνηστική φωτογραφία μαζί με τους συνοδούς τους που ήταν όπως προαναφέραμε οι Ελευθερία Τζωρτζινάκη, Στέλλα Δεληγιώργη, Πένυ Μητσοπούλου και Νίκος Πιπεράκης.

Για την δράση αυτή η δασκάλα Ελευθερία Τζωρτζινάκη θα πει στο BEST magazine : «Θελήσαμε να τιμήσουμε σαν σχολείο την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, την ημέρα που είναι και τα γενέθλια του μεγάλου Δανού παραμυθά Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν, κι έτσι σκεφτήκαμε να φέρουμε κοντά μας και κοντά στα παιδιά μας έναν μεγάλο παραμυθά της Κρήτης, τον Λουδοβίκο των Ανωγείων. Θέλαμε να πει στα παιδιά του σχολείου μας τις ιστορίες του, να τα ταξιδέψει με τα φτερά της φαντασίας τους και με τα όμορφα τραγούδια του, μαζί με την Στέλλα Σειραγάκη, όπου επίσης την ευχαριστούμε και αυτή για την παρουσία της εδώ στο Θόλο, στη Φορτέτζα. Τα παιδιά αισθάνθηκαν όμορφα και σίγουρα έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις απ όλες τις πλευρές.»


Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων θα μοιραστεί μαζί μας : «Η πρωτοβουλία ήταν πάρα πολύ ωραία και πιστεύω πρέπει να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις πιο συχνά, τα παιδιά να μπουν στη δράση κι όχι μόνο στην ακρόαση. Τα παιδιά πρέπει να έχουν συχνότερη επαφή με το “έξω” κατά τη γνώμη μου, να δουν την άνοιξη, να δουν τα χρώματα, να νιώσουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν με τη φαντασία τους. Αυτές οι δράσεις πρέπει να γίνονται πιο συχνά, κι όχι μόνο σήμερα λόγω του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Τα παιδιά πρέπει να έχουν μία συνεχή παρουσία στην ανάγνωση βιβλίων και με επιτυχημένες δράσεις όπως την σημερινή όλα θα είναι πολύ πιο ωραία. Είδαμε τα παιδιά να συμμετέχουν σε μεγάλο βαθμό καθ’ όλη τη διάρκεια, με πολλή όρεξη, «άρπαξαν» το παραμύθι που τους είπα και ζωγράφισαν πάρα πολύ ωραία πράγματα. Ελπίζω και θέλω να δω κι άλλες τέτοιες δράσεις από περισσότερα παιδιά και εκπαιδευτικούς στο μέλλον.»

Και η Στέλλα Σειραγάκη θα πει : «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους δασκάλους του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ατσιποπούλου στο Ρέθυμνο γι αυτή τους την πρωτοβουλία. Διοργάνωσαν μία δράση για τα παιδιά που πιστεύω ότι τα έκανε να κατανοήσουν με έναν διαδραστικό τρόπο την ημέρα τη σημερινή, την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου αλλά και την σημασία της. Είχαν και την τύχη σήμερα να έρθει ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, ο οποίος φημίζεται για τον μεταφορικό του λόγο και το παραμύθι, κι έτσι τους έδωσε με τον ομορφότερο τρόπο, μαζί και με την δική μου συμμετοχή, να κατανοήσουν την σημερινή ημέρα για το παιδικό βιβλίο αλλά και γενικά για τα βιβλία στη ζωή μας. Είμαι πολύ χαρούμενη και ευχαριστώ πραγματικά τους υπεύθυνους του σχολείου για την πρόσκληση ώστε να παρευρεθώ σήμερα εδώ.»

Συγχαρητήρια λοιπόν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ατσιποπούλου στο Ρέθυμνο γι αυτή τη δράση, μία δράση διαφορετική από τα συνηθισμένα, κοντά στην ύπαιθρο, με παραμύθια και ανάγνωση βιβλίων με την συμμετοχή τόσο σημαντικών ανθρώπων καλλιτεχνών του τόπου μας και της ιστορίας μας όπως είναι ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, αλλά και η Στέλλα Σειραγάκη.

 

bestmagazine.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ