ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επίσκεψη του Βουλευτή Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μανόλη Χνάρη, στο Κέντρο Υγείας του Δήμου Ρεθύμνου

0

Το Κέντρο Υγείας του Δήμου Ρεθύμνου επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μανόλης Χνάρης, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του κύκλου των επισκέψεων στα Κέντρα υγείας του Νομού.

Σκοπός του είναι η πλήρης ενημέρωση για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικές δομές του νομού μας, καθώς και την επίγνωση των συνθηκών λειτουργίας τους.

Την επίσκεψη αυτή πραγματοποίησε ο Βουλευτής με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενο από τον Γραμματέα της Ν.Ε. Ρεθύμνου και Περιφερειακό Σύμβουλο Μιχάλη Σαρρή, τον Υπεύθυνο Υγείας Ν.Ε. Ανδρέα Αντωνίου, όπου και συναντήθηκε με τη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ρεθύμνου Διαμάντα Νικολουδάκη και τον Υπεύθυνο Διοικητικών Υπηρεσιών Νικόλαο Μπασδάνη.

Τα κυριότερα θέματα τα οποία συζητήθηκαν περιστρέφονταν γύρω από τη γενικότερη παθογένεια που διέπει τις δομές της δημόσιας υγείας του Ρεθύμνου και κυρίως του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου που συμπαρασύρει και τις υπόλοιπες. Επιπλέον, τονίστηκε ιδιαιτέρως η αναγκαιότητα μετεγκατάστασης  του Κέντρου Υγείας Ρεθύμνου, λόγω σοβαρών ελλείψεων στη συντήρησή του.

Πιο συγκεκριμένα, εστίασαν στον σκοπό λειτουργίας των Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου που παρέχουν αποκλειστικά Πρωτοβάθμια περίθαλψη στους ασθενείς, χωρίς ακόμη να υπάρχει σαφές οργανόγραμμα λειτουργίας από την κυβέρνηση, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των ασθενών από σημαντικές ειδικότητες γιατρών, όπως είναι παθολόγος και παιδίατρος, στις οποίες υπάρχει έλλειψη. 

Επισημάνθηκε κυρίως ότι, η εν λόγω δομή λειτουργεί με τακτικά ιατρεία, χωρίς νυχτερινή εφημερία. Στο Κ.Υ. απασχολούνται 8 γιατροί, εκ των οποίων οι 3 διατίθενται με απόσπαση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνης λόγω της υποστελέχωσής του, διότι κάθε προκήρυξη για ιατρικό προσωπικό αποβαίνει άγονη.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Κλείνοντας τον κύκλο των επισκέψεων στα Κέντρα Υγείας του Νομού Ρεθύμνου, διαπιστώνεται πως η υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου αποτελεί τη μεγαλύτερη πληγή, τόσο για το ίδιο το νοσοκομείο, όσο και για τις υπόλοιπες υγειονομικές δομές υγείας του νομού μας.

Η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας οδηγεί στην έμμεση ή άμεση ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών δημιουργώντας συνθήκες αποκλεισμού στην ιατρική περίθαλψη.

Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί το αυτονόητο: Άμεση προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων με την ταυτόχρονη χορήγηση οικονομικών, επιστημονικών και εργασιακών κινήτρων στους ενδιαφερομένους για να καταστεί επιτελούς εφικτή η κάλυψη των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού στο νομό μας καθώς επίσης και επικαιροποίηση του αναχρονιστικού οργανισμού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Με όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα τα οποία διαθέτουμε θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα ζητήματα που απασχολούν, ούτως ώστε να επιλυθούν και να έχουν όλοι οι πολίτες ίση, ποιοτική και καθολική πρόσβαση στη δημόσια υγεία».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ