ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Διαμαρτυρία πολιτών για το Φαράγγι του Κοτσιφού σε Δικαστήρια και Αντιπεριφέρεια

0

Κάτοικοι των δύο οικισμών του Δήμου Αγίου Βασιλείου συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το δικαστικό μέγαρο και στην συνέχεια στην είσοδο της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου προκειμένου να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το φαράγγι του Κοτσιφού, η οποία αφενός αποτελεί σοβαρή περιβαλλοντική καταστροφή και χάνεται για πάντα ένα φυσικό μνημείο ιδιαίτερου κάλλους, αφετέρου δε, τίθεται το θέμα της κεντρικής οδικής σύνδεσης προς το νότο και μάλιστα ενόψει τουριστικής περιόδου. 

Η συγκέντρωση των κατοίκων έγινε με αφορμή την προσέλευση των πέντε πολιτών που υπέγραψαν την μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την κατολίσθηση στο φαράγγι, για να καταθέσουν στον πταισματοδίκη Ρεθύμνου.

Οι συγκεντρωμένοι αφού δήλωσαν με την παρουσία τους έξω από τα δικαστήρια την στήριξη τους στην μηνυτήρια αναφορά, προχώρησαν και μπήκαν στο μέγαρο της Αντιπεριφέρειας, όπου ζήτησαν να δουν την Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρία Λιονή. Ωστόσο, η κ. Λιονή απουσίαζε στο Ηράκλειο, όπου συμμετείχε σε συνάντηση για το μεταναστευτικό ζήτημα που έγινε παρουσία του αρμόδιου Υπουργού κ. Καιρίδη.  

Τους συγκεντρωμένους πολίτες ανέλαβε και ενημέρωσε η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕΡ κ. Ελένη Ρανουτσάκη, η οποία επανέλαβε πως είναι σε εξέλιξη η μελέτη , προκειμένου να διαπιστωθεί ποια είναι η ενδεδειγμένη λύση, ώστε το φαράγγι να ανοίξει και η διέλευση να είναι ασφαλής για τους πολίτες.

Η ένταση δεν έλειψε πάντως κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο κτήριο της ΠΕΡ και οι κάτοικοι των δύο χωριών ζήτησαν γρήγορες και ασφαλείς λύσεις. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ