ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Διετές μνημόσυνο Γερόντισσας Πανσέμνης στην Ι.Μ. Σωτήρος Χριστού Κουμπέ

0

 

Κατά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε το Διετές Ιερό Μνημόσυνο της μακαριστής Γεροντίσσης Πανσέμνης, κτητορίσσης και πρώτης Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Κουμπέ.

  Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της μακαριστής Γεροντίσσης Πανσέμνης, η οποία άφησε στην Ιερά Μονή Κουμπέ ισχυρή και ιερή παρακαταθήκη, καθώς, όπως ανέφερε και το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, δεν εθησαύρισε θησαυρούς επί της γης, αλλά εθησαύρισε θησαυρούς εν τω ουρανώ, οι οποίοι δεν κινδυνεύουν από τη φθορά του φθαρτού τούτου κόσμου.

Ο Επίσκοπός μας ευχήθηκε στη Γερόντισσα Μαριάμ και στην Αδελφότητα της Μονής να πορεύονται πάντοτε ακολουθώντας αυτήν την ιερά παρακαταθήκη της Γεροντίσσης Πανσέμνης, καθώς και σε όλους τους πολυπληθείς προσκυνητές της Μονής πάντοτε να αναπαύονται  στην πνευματική «χελιδονοφωλιά» της Ιεράς Μονής Κουμπέ.

Ευχήθηκε δε σε όλους καλή Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή και ανέγνωσε τον Κατηχητήριο Λόγο επί τη ενάρξει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ