ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σύσκεψη φορέων για το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι

0

Με στόχο την οργανωμένη και ασφαλή λειτουργία της πόλης ενόψει των μεγάλων εκδηλώσεων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 η πρώτη ευρεία σύσκεψη των αρμοδίων φορέων.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Δήμου Ρεθύμνης κ. Μάνο Τσάκωνα και συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου κ. Στέλιος Σαμψών, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρεθύμνου κ. Ιάκωβος Διακουμάκης, η Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δ.Σ. Ρεθύμνου κ. Ειρήνη Κουτσαλεδάκη, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, εκπρόσωποι των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ρεθύμνου, της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Ρεθύμνου, του τμήματος εμπορικών δραστηριοτήτων του Δήμου Ρεθύμνου, του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, του Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής Ρεθύμνου και εκπροσώπων του συλλόγου καταστημάτων της παραλιακής ζώνης της πόλης.

«Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι αφορά όλη την πόλη και την ωφελεί» δήλωσε στους παρευρισκόμενους ο Αντιδήμαρχος κ. Τσάκωνας, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη της στενής συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων, ώστε το κοινό των εκδηλώσεων και οι επισκέπτες του Ρεθύμνου να νιώθουν ασφαλείς κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο Ρέθυμνο.

Έμφαση δόθηκε στην λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και στην προστασία των καρναβαλιστών και του κοινού του καρναβαλιού από μη νόμιμες δραστηριότητες όπως το παραεμπόριο, η ανάπτυξη υπαίθριων πωλητών χωρίς άδεια, οι παράνομες ψησταριές και η λειτουργία καταστημάτων παροχής οινοπνευματωδών ποτών χωρίς νόμιμα παραστατικά και άδειες λειτουργίας.

Αναπτύχθηκε γόνιμος και ειλικρινής διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων και αποτελεί κοινή θέληση και απόφαση να πράξουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς τα δέοντα, ώστε να επιτευχθεί και φέτος το καλύτερο δυνατό ως προς την ομαλή λειτουργίας της πόλης τις ημέρες των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Αυτό σημαίνει περιφρούρηση των νομίμως λειτουργούντων καταστημάτων, αυστηροί έλεγχοι για αποφυγή τυχόν παράνομων δραστηριοτήτων και με σαφές μήνυμα προς τους επισκέπτες μας πως η πόλη λειτουργεί συντεταγμένα, πανέτοιμη να ανταποκριθεί και φέτος με αξιοπιστία προς τους φίλους των καρναβαλικών εκδηλώσεων, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και ασφάλειας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ