ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Οι βουλευτές Βατσινά και Χρηστίδης συζήτησαν με εκπροσώπους του ΕΟΕΑΝ

0

Στη συνάντηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Ελένη Βατσινά και Νοτίου Τομέα Αθηνών Παύλος Χρηστίδης με εκπροσώπους του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΕΑΝ), συζητήθηκαν οι προοπτικές βελτίωσης των συνθηκών για τους επαγγελματίες των ελληνικών νησιωτικών περιοχών, αλλά και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η μείωση του αντισταθμίσματος του νησιωτικού κόστους με το Μεταφορικό Ισοδύναμο, που επηρεάζει την επιχειρηματικότητα στα νησιά, οι προβληματικές ρυθμίσεις που αφορούν στην παραχώρηση χρήσης αιγιαλού, καθώς και οι τεράστιες ελλείψεις σε καταρτισμένο εργατικό δυναμικό στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Σε δήλωσή της η κα  Ελένη Βατσινά σημείωσε! «Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σταθερά και σθεναρά στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των επαγγελματιών των νησιών μας, ιδίως με δεδομένο το δυσμενέστατο οικονομικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει για τις επιχειρήσεις, τόσο οι διεθνείς εξελίξεις όσο και η πολιτική φορο-ασφυξία που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση» .

«Οι φορείς των νησιών μας αγωνιούν γιατί το κόστος παραγωγής και λειτουργίας έχει πολλαπλασιαστεί, ενώ η πραγματική στήριξη είναι μηδαμινή. Ο ιδιωτικός Τομεας παράγει και δημιουργεί κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Είναι εθνικό χρέος μας να σταθούμε δίπλα στους νησιώτες μας» - υπογράμμισε ο κ. Παύλος Χρηστίδης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ