ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στο Ρέθυμνο για τα Θεοφάνεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου

0

 Στο Ρέθυμνο για την μεγάλη γιορτή των Θεοφανείων βρίσκεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου.

Λίγο μετά τις 10:30 το πρωί η κ. Πρόεδρος έφτασε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, όπου της επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από τις τοπικές Αρχές και τους εκπροσώπους του Ρεθύμνου.

Η κ. Πρόεδρος εισήλθε εντός του Ναού για την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο.

Πομπή προς το Ενετικό Λιμάνι του Ρεθύμνου σχηματίστηκε μετά την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού στον Μητροπολιτικό Ναό.  Τα Θεοφάνεια εορτάζονται με λαμπρότητα στον Ενετικό Λιμένα όπου γίνεται κάθε χρόνο και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού προκειμένου να τελεστεί ο καθαγιασμός των υδάτων. Η παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελαροπούλου προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα για την σημερινή γιορτή στο Ρέθυμνο.

Πλήθος κόσμου κατέκλεισε και φέτος το Ενετικό Λιμάνι της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου για να παρακολουθήσει την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων και την ρίψη του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα. Για πρώτη φορά φέτος η τελετή γίνεται παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελαροπούλου, η οποία παρευρίσκεται και συμμετέχει σύμφωνα με το εθιμικό και το τελετουργικό της ημέρας.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ