ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΣΥΠΑ Banner
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ευάγγελος Αποστολάκης: «Η πρόθεσή μου είναι ν’ ασχοληθώ με το Ρέθυμνο αφού ουσιαστικά είμαι βουλευτής Ρεθύμνου»

0

Ειδικότερα, ο Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης τόνισε ότι πρόθεσή του είναι ν ασχοληθεί με το Ρέθυμνο, καθώς όπως υπογράμμισε και ο ίδιος είναι ουσιαστικά βουλευτής Ρεθύμνου. «Η δικιά μου η πρόθεση είναι να ασχοληθώ με το Ρέθυμνο μιας κι από ότι φαίνεται, ουσιαστικά είμαι βουλευτής Ρεθύμνου. Μπορεί να έχω θέματα σε όλη την επικράτεια, αλλά θα είμαι πολύ κοντά στο Ρέθυμνο. Το γραφείο είναι ήδη οργανωμένο και θα ξεκινήσει να δέχεται τηλέφωνα, από όσους θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί μας και να περάσουν προβλήματα».

Μάλιστα όπως ανέφερε ο ίδιος, θα φροντίσει σε τακτά διαστήματα να βρίσκεται στο Ρέθυμνο. «Ήδη έχουμε ξεκινήσει με τα θέματα που απασχολούν το Ρέθυμνο. Με ομαδική δουλειά και μιλώντας με τους φορείς, προσπαθούμε να αξιολογήσουμε τι είναι πιο σημαντικό και από πού μπορούμε να ξεκινήσουμε. Φάνηκε ότι κάποια πράγματα εάν τα δουλέψουμε όπως πρέπει, αν έχουμε την ανάλογη πληροφόρηση και την πρόθεση μπορούνε να πάνε μπροστά», είπε.

Ο κ. Αποστολάκης μιλώντας για το νέο ξεκίνημα του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Αυτό είναι το καινούργιο ξεκίνημα και ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει πιο δυνατός από αυτή την υπόθεση. Ενδεχομένως μερικές φορές ένα ανακάτωμα και μία ανανέωση κάνει καλό. Ξεκινάμε σε μία διαφορετική βάση. Ο πρόεδρος, μας εμπνέει να «κυνηγήσουμε» μερικά θέματα τα οποία έχουν σαν βάση την στήριξη της κοινωνίας και την επίλυση των προβλημάτων που έχει ο κόσμος».

Και πρόσθεσε: «Αυτό που γίνεται στο Ρέθυμνο, γίνεται σε όλες τις περιφέρειες. Μαζεύονται οι Νομαρχιακές συντονίζονται, γράφονται πάρα πολλά καινούργια μέλη και συγχρόνως γίνεται μια πολύ μεγάλη δουλειά συγκροτώντας τα think tanks. Πρόκειται για ομάδες ανθρώπων που έχουν επιστημονική γνώση και εμπειρία σε κάποιες θεματικές», είπε ο ίδιος, αναφέροντας και τον συμβουλευτικό ρόλο που θα έχουν αυτές οι ομάδες, οι οποίες θα συνδέονται με τομείς, νομαρχιακές και φορείς, ώστε να γίνεται μία παραγωγή πολιτικής η οποία θα ξεκινάει από τον κόσμο. «Τα προβλήματα που υπάρχουν, οι θέσεις και οι προτάσεις θα περνάνε, θα επεξεργάζονται, θα αναλύονται και θα γίνονται τελικές θέσεις πολιτικής», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό είπε: Αυτές τις μέρες υπήρξε το θέμα του προϋπολογισμού ο οποίος δεν βοηθάει, δεν λύνει τα θέματα. Ουσιαστικά έχει πιο πολύ επικοινωνιακά σημεία με αποτέλεσμα τα προβλήματα να μένουνε στον αέρα, για να μην πούμε ότι επιδεινώνονται. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ στον προϋπολογισμό ήτανε ήταν κριτική. Δεν ψηφίσαμε κανένα κομμάτι του προϋπολογισμού εκτός από τις αμυντικές δαπάνες τις οποίες θεωρήσαμε ότι η χώρα έχει ανάγκη να θωρακιστεί».

Στη συνέχεια υπογράμμισε: «Ο πρόεδρος είναι σε μία συνεχή επικοινωνία με την κοινωνία. Όπως βλέπετε, εμφανίζεται σε διάφορα σημεία και τις πιο πολλές φορές απροειδοποίητα και ο στόχος είναι να έχει εικόνα και αντίληψη των προβλημάτων από την απευθείας επικοινωνία με τους πολίτες».

Για τα θέματα του Ρεθύμνου σημείωσε: «Εδώ στο Ρέθυμνο ό,τι θέματα υπάρχουν θα τα στηρίξουμε. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις γιατί αυτή είναι η δουλειά μας, δεν είναι απλά να βγαίνουμε και να διαμαρτυρόμαστε. Το μεγάλο ζήτημα όπως έχουμε όλοι εντοπίσει είναι το θέμα της υγείας και το νοσοκομείο του Ρεθύμνου είναι σε απαράδεκτη κατάσταση από πλευράς στελέχωσης. Εμείς, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και να προτείνουμε λύσεις. Βέβαια το πρόβλημα με την υγεία είναι ευρύτερο, αλλά αυτό που εισπράττει το Ρέθυμνο είναι το χειρότερο. Το επόμενο κομμάτι που ήδη κάναμε μια παρέμβαση και πέτυχε είναι το θέμα των δύο σχολείων στην περιοχή του Μυλοπόταμου που ήταν έτοιμα να κλείσουν, γιατί υποτίθεται ότι έχουν λίγα παιδιά, ότι δεν συμφέρει κλπ. Ευτυχώς, με την πίεση που εξασκήθηκε καθώς το θέμα το πήγαμε και στη βουλή, η πρωτοβάθμια εκπαίδευση έκανε διαφορετική εισήγηση με αποτέλεσμα να συνεχίσουν».

Μιλώντας για κτιριακό ζήτημα της ειδικής αγωγής είπε: «Ένα άλλο θέμα είναι αυτό των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Η στέγη η οποία έχει δοθεί από το 2019, θα πρέπει κατά κάποιο τρόπο να αξιοποιηθεί. Είναι μία δυνατότητα η οποία θα πρέπει να δοθεί στα παιδιά. Ελπίζουμε ότι ήδη το έχουμε βάλει σε δρόμο και κάποια στιγμή ενδεχομένως και αρκετά νωρίς, να βρούμε κάποιο τρόπο να υλοποιηθεί αυτό».

Κλείνοντας, κάλεσε τους πολίτες του Ρεθύμνου να απευθύνονται στο γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο προκειμένου να βοηθηθούν σε προβλήματα που έχουν και παραμένουν άλυτα. «Θέλουμε και κάνουμε έκκληση σε όλο τον κόσμο εδώ στο Ρέθυμνο, όταν έχει κάποιο ζήτημα που νομίζει ότι μπορούμε να βοηθήσουμε ή τουλάχιστον να δώσουμε κάποιες λύσεις, κάποιες προτάσεις, θα μας διευκόλυνε να κάνουμε μια συζήτηση και με τους φορείς και με το κόσμο ξεχωριστά. Νομίζω ότι υπάρχει αισιοδοξία για το γεγονός ότι αρχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να ξαναμπαίνει στα θέματα της κοινωνίας, αρχίζει να πιάνει τα ζητήματα έτσι ώστε να δίνονται λύσεις. Γιατί η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να λύσει προβλήματα. Το πρόβλημα της είναι πώς θα κρατήσει ευχαριστημένους τους φορείς με τους οποίους συνεργάζεται και συνεχίζει να συνεργάζεται».

 

ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΟΥΛΟΥΜΠΕΚΗΣ: «Μέσα στο Γενάρη θα γίνει μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την επαρχία»

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου ο νέος Γραμματέας ΝΕ Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Θοδωρής Δουλουμπέκης είπε μεταξύ άλλων: «Για εμάς είναι πάρα πολύ κρίσιμο, το επόμενο διάστημα να έρθουμε κοντά στην κοινωνία και τον Ρεθεμνιώτη, να ξαναγκαλιάσουμε τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας, που είναι γύρω μας και αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα και που δυστυχώς η κυβερνητική πολιτική τα εντείνει μέσα από την προϋπολογισμό που έφερε στη βουλή. Η νέα μας Νομαρχιακή θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα να έρθει πολύ κοντά στις συλλογικότητες και τους φορείς του νομού μας.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Δουλουμπέκης ανέφερε «Μέσα στο Γενάρη θα γίνει μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την επαρχία προκειμένου η νέα Νομαρχιακή να συναντήσει τους ανθρώπους της παραγωγής, τους ανθρώπους που ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καλείται να εκφράσει. Και μέσα από αυτή τη αδιαμεσολάβητη διάδραση που ενέπνευσε σε όλους μας ο πρόεδρος μας Στέφανος Κασσελάκης, ν’ αναγνωρίσουμε τα μεγάλα προβλήματα να τα κάνουμε πολιτικές προτάσεις.»

Στη συνέχεια ο κ. Δουλουμπέκης αναφέρθηκε στον κ. Αποστολάκη υπογραμμίζοντας: «Μέσα από μια εξαιρετική συνεργασία που έχουμε με το βουλευτή επικρατείας και θα μου επιτρέψετε βουλευτή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ευάγγελο Αποστολάκη, τα προβλήματα αυτά τα μεταφέρουμε κατευθείαν στη βουλή, είτε με τη μορφή επίκαιρων ερωτήσεων, είτε με τη μορφή πολιτικών λύσεων. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι εδώ για να δώσει λύσεις στις ζωές των καθημερινών ανθρώπων, μέσα από τη σύγχρονη δομή του, μέσα την επαφή με τους ανθρώπους και μέσα από την ιδεολογική συνεκτικότητά του. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά και από όλα όσα έγιναν τελευταία, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα βγει περισσότερο συνεκτικός περισσότερο ενωμένος και περισσότερο πολιτικά παραγωγικός, χωρίς προσκόμματα. Ένα κόμμα το οποίο θα προσπαθήσει και θα καταφέρει να αγκαλιάσει όλον τον κόσμο, από την ριζοσπαστική αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο. Ένα εύρος το οποίο δυστυχώς είδαμε, πάρα πολλές φορές τον τελευταίο καιρό, να τορπιλίζεται σε κάθε προσπάθεια να το προσεγγίσουμε. Τώρα είμαστε εδώ, είμαστε ενωμένοι, έχουμε τον Ευάγγελο Αποστολάκη δίπλα μας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στάθηκε στην οργάνωση για να μπορέσουμε να μεταφέρουμε σοβαρά ζητήματα. Δεν σας κρύβω μάλιστα, ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι διότι μέσα σε ένα μήνα μόλις, έχουμε καταφέρει να πάμε στη βουλή 4 πολύ σοβαρά ζητήματα. Καταφέραμε να πάμε στη βουλή το θέμα που απασχολεί πάρα πολύ τους Ρεθεμνιώτες μηχανικούς, αλλά και τους Ρεθεμνιώτες που θέλουν να επενδύσουν, το θέμα της αρχαιολογίας. Καταφέραμε να πάμε στη βουλή το πολύ σοβαρό θέμα για την ανάγκη ν’ ανανεωθεί η σύμβαση του ΚΕΓΕ και να λυθεί το κτιριακό ζήτημα της ειδικής αγωγής. Καταφέραμε να πάμε στη βουλή το θέμα του νοσοκομείου αλλά και το θέμα των αγροτών των κτηνοτρόφων και τον παραγωγών μας, που δυστυχώς είδαν την Νέα Δημοκρατία να εφαρμόζει αυτά τα οποία είχε εξαγγείλει. Δηλαδή τις περικοπές στις επιδοτήσεις τους και στα αναπτυξιακά τους εργαλεία. Εμείς πρεσβεύουμε ένα άλλο μοντέλο, πρεσβεύουμε μια άλλη λογική και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα καταφέρει με πρώτο βήμα τις Ευρωεκλογές, στις επόμενες εθνικές εκλογές να εκφράσει ένα νέο κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο θα έχει τη βάση του στην τοπική κοινωνία. Θα είμαστε εδώ και ξεκινάμε σήμερα την προσπάθεια μιλώντας σε σας, γιατί θέλουμε να εγκαταστήσουμε μια αγαστή συνεργασία με τα μέσα ενημέρωσης. Να μπορείτε πάντα να έχετε πρόσβαση σε μας κι εμείς να ξέρουμε ότι σε σας θα βρίσκουμε μία ανοιχτή πόρτα για να πούμε όσα πρεσβεύουμε και όσα πιστεύουμε. Θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή την συνεργασία και να είστε σίγουροι ότι θα την εμβαθύνουμε πολύ περισσότερο».

 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: «Το γραφείο μας θα είναι ανοιχτό καθημερινά για τον κάθε πολίτη που έχει πρόβλημα»

Το νέο μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας και πρώην  Γραμματέας της ΝΕ Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Αυγενάκης, υπογράμμισε: «Εγώ θα ευχαριστήσω αρχικά τον Θοδωρή Δουλουμπέκη, που δέχτηκε ν’ αναλάβει αυτήν την ηλεκτρική καρέκλα του συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, γιατί λόγω του ότι έχω εκλεγεί ως τακτικός μέλος στην Επιτροπής Δεοντολογίας, και λόγω ασυμβίβαστου παραιτήθηκα από αυτή τη θέση»

Και πρόσθεσε: Θεωρώ ότι καλύτερο το ν αναλάβει ο κ. Δουλουμπέκης να προχωρήσει το κόμμα σε αυτό το δύσκολο διάστημα, αλλά και τόσο ενδιαφέρον. Από τώρα μέχρι το συνέδριο και από το συνέδριο μέχρι τις ευρωεκλογές. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον βουλευτή επικρατεία και όπως ειπώθηκε και βουλευτή Ρεθύμνου τον Ευάγγελο Αποστολάκη που και λόγω καταγωγής του είναι δίπλα μας. Νομίζω ότι θα παράξουμε με τη βοήθεια του και με αυτόν μπροστά, ό,τι καλύτερο κοινοβουλευτικό έργο έχει γίνει στον τόπο μας από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι αισιόδοξος γι’ αυτό και δεν θ’ αφήνουμε κανένα πρόβλημα να πέσει κάτω. Το γραφείο μας θα είναι ανοιχτό καθημερινά για τον κάθε πολίτη που έχει πρόβλημα. Μπορεί να έρχεται να το καταγράφουμε και να το διευθετούμε με τον καλύτερο τρόπο».  

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ευάγγελος Αποστολάκης: «Η πρόθεσή μου είναι ν’ ασχοληθώ με το Ρέθυμνο αφού ουσιαστικά είμαι βουλευτής Ρεθύμνου»

0
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ