ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΣΥΠΑ Banner
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Ρεθύμνου

0

Η εκδήλωση έγινε στο Σπίτι του Πολιτισμού προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου, συμπροσευχόμενου του Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομου και παρισταμενών κληρικών της τοπικής εκκλησίας. 

Μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό, δόθηκε ο προβλεπόμενος όρκος από τον Δήμαρχο, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Συμβούλους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων. Ακολούθησε ο Πολιτικός Όρκος, τον οποίο έδωσαν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι με την παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση". 

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης ευχαρίστησε όλους όσοι έδωσαν μαζί τον εκλογικό αγώνα, τους εκλεγμένους, του μη εκλεγμένους αλλά και όσους αποχωρούν από την Δημοτική Αρχή λόγω μη υποψηφιότητας. Ευχαρίστησε τις Ρεθεμνιώτισσες και τους Ρεθεμνιώτες για την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους στην "Νέα Αντίληψη" και κάλεσε τα νέα δημοτικά όργανα σε εγρήγορση, προκειμένου να ανταποκριθούν στην υψηλή αποστολή που τους ανέθεσε ο λαός του Δήμου Ρεθύμνου. “Πρέπει να συνεργαζόμαστε όλοι στο δημοτικό συμβούλιο, σεβόμενοι τις ιδιαιτερότητες ή και τις ιδεολογικές τοποθετήσεις του καθενός” είπε μεταξύ άλλων ενώ σημείωσε ότι “Όλοι έχουμε την ίδια ευθύνη και την ίδια συμμετοχή και στο καλό και σε ό,τι δεν γίνει καλά. Εκτός από εκείνους που βρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, πάντα υπάρχει η κοινωνία η οποία μας παρακολουθεί και μας καθοδηγεί με τις στάσεις, τις παροτρύνσεις, αλλά ακόμα και με τη σιωπή της”.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ειρήνη Κουτσαλεδάκη, απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα: «Η νέα σελίδα για το Δήμο Ρεθύμνης και το δημοτικό μας συμβούλιο είναι γεγονός. Ως δημοτική παράταξη είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε περισσότερο, να γίνουμε καλύτεροι και να είμαστε χρήσιμοι για τους συνδημότες μας. Έχουμε ως βασικό στόχο την κοινή προσπάθεια για το Ρέθυμνο και τους ανθρώπους του. Θα αγωνιστούμε έτσι ώστε το δημοτικό συμβούλιο να αποτελέσει ένα καταφύγιο θεσμικού διαλόγου, στήριξης, προσφοράς και συμμέτοχης! Δεσμευόμαστε να δουλέψουμε με σοβαρότητα, εντιμότητα και οργάνωση και να είμαστε ακριβοδίκαιοι από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις για τα μικρά και μεγάλα θέματα του Δήμου και των συμπολιτών μας. Καλή και δημιουργική αρχή σε όλους".

Από την πλευρά το επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" κ. Μανούσος Μανουσογιάννης, είπε τα εξής στους δημοσιογράφους: "Για αυτούς που εκλέχθηκαν είναι μία τελετή που έχει μία συναισθηματική αξία, αλλά το βασικό είναι τι θα γίνει από εδώ και μετά. Με τις καινούριες δημοτικές αρχές και με όλα όσα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και έρχονται. Τις ακρίβειες, τις εξελίξεις με τις ΔΕΥΑ. Τα προβλήματα είναι γνωστά και υπαρκτά. Εγώ παρά το πανηγυρικό της ημέρας θέλω να πω το εξής: πρέπει να έχει τα μάτια του 14, να είναι ετοιμοπόλεμος, γιατί θα χρειαστεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του. Θα προσπαθήσουμε και στο Δ.Σ. και οπουδήποτε αλλού να μεταφέρουμε τα προβλήματά του, όμως οι ανάγκες είναι μεγάλες και ο κόσμος δεν πρέπει να παραιτηθεί από αυτά".

Στην τελετή παρευρέθηκε ο Βουλευτής Ρεθύμνου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ κ. Μανώλης Χνάρης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, οι Δήμαρχοι Αμαρίου και Μυλοποτάμου κ.κ. Παντελής Μουρτζανός και Γιώργης Κλάδος, ο απερχόμενος Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτρης Κόκκινος, οι νεοεκλεγέντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μιχάλης Βάμβουκας, Βαγγέλης Τσουδερός, Μιχάλης Σαρρής και Νίκος Μανουσάκης καθώς και ο απερχόμενος κ. Κώστας Δανδουλάκης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Γιάννης Κουράκης, ο Πρόεδρος του ΟΑΚ κ. Θοδωρής Νίνος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Παντελής Πετσετάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου κ. Γιώργος Γιακουμάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου κ. Μανώλης Τσακαλάκης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Ρεθύμνου

0
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ