ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Γυναικοκτονία Ρέθυμνο: Να καταδικαστεί χωρίς ελαφρυντικό ζητάει η κόρη για τον πατέρα που έσφαξε τη μάνα της!

0

 Μια από τις πιο συγκλονιστικές υποθέσεις γυναικοκτονίας στο Ρέθυμνο που απασχόλησαν και το πανελλήνιο, αναβιώνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων. Η συνεδρίαση ξεκίνησε σήμερα όμως διακόπηκε για την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου.

Στο εδώλιο ο κτηνοτρόφος που κατέσφαξε την 56χρονη σύζυγό του και απέναντι τα παιδιά της άτυχης γυναίκας με συγκλονιστικές καταθέσεις.

"Καταπέλτης" η κόρη του θύματος ζητά από το δικαστήριο για τον δολοφόνο την μεγαλύτερη ποινή.

​" Σήμερα η μητέρα μας αγωνίζεται για τη δικαίωση της κι έχει στο πλευρό της τα παιδιά της, την οικογένεια της και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Οι δικαστικές αρχές έχουν πρωτίστως θεσμική ευθύνη αλλά και ηθική ευθύνη απέναντι σε όλους μας να δικάσουν με τη μεγαλύτερη ποινή χωρίς αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού τον δολοφόνο της μητέρας μας.

 Οι γυναικοκτονίες δεν είναι απλά εγκλήματα του ποινικού κώδικα. Είναι εγκλήματα τα οποία ενέχουν κοινωνική παθογένεια στην αντιμετώπιση της οποίας θα πρέπει να συμμετάσχουμε όλοι μας. Όποιο ρόλο κι αν έχουμε σ αυτή την κοινωνία. Είτε ως γονείς, όπως μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, ως δάσκαλοι πως τα εκπαιδεύουμε ,ως κράτος στο πως επιτρέπουμε την ατιμωρησία ,στο πως προστατεύουμε μια γυναίκα η οποία δεν είναι ευτυχισμένη και θέλει να αποχωρήσει από το γάμο της. Αλλά και ως κοινωνία πώς πολλές φορές στιγματίζουμε μια γυναίκα.

 Εμείς τις δικές μας ευθύνες σαν οικογένεια τις γνωρίζουμε πολύ καλά, εγώ τις ευθύνες μου τις γνωρίζω. Δεν προλάβαμε να σώσουμε τη μητέρα μας .Είμαστε όμως εδώ για να πούμε την αλήθεια. Να στηρίξουμε την αλήθεια. Κι αν αυτή η αλήθεια είναι η αιτία να σωθεί μια οποιαδήποτε άλλη γυναίκα αυτό θα είναι ένα όφελος για την ψυχή της μητέρας μας ,για τις ψυχές τόσων αθώων γυναικών που έχουν χαθεί άδικα αλλά κι ένα όφελος γι αυτή την κοινωνία".

Η ακροαματική διαδικασία άρχισε με καταθέσεις των παιδιών του θύματος που παρουσίασαν σοκαριστικές πτυχές του ειδεχθούς εγκλήματος ενώ η δήλωση της κόρης της 56χρονης που ζητά την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορουμένου συγκλονίζει.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ