ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Υπό εξαφάνιση οι δάσκαλοι στο Ρέθυμνο - «Τσουχτερό» το κόστος διαβίωσης

0

 Υπό εξαφάνιση είναι οι δάσκαλοι στο Ρέθυμνο, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στην κάλυψη των κενών της παράλληλης στήριξης, τα οποία «αγγίζουν» τα 60

«Ζητούνται δάσκαλοι» στο Ρέθυμνο, αφού αρκετά είναι ακόμα τα κενά της παράλληλης στήριξης, αλλά οι εκπαιδευτικοί δε φαίνονται ούτε με κιάλια. Οι πίνακες κατάταξης διορισμών αναπληρωτών έχουν αδειάσει, με αποτέλεσμα να αναζητείται αγωνιωδώς μια λύση που θα δώσει τέλος στο πρόβλημα.

Υπό εξαφάνιση είναι οι δάσκαλοι στο Ρέθυμνο, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στην κάλυψη των κενών της παράλληλης στήριξης, τα οποία αγγίζουν τα 60. Ο πίνακας των αναπληρωτών που έθεσαν υποψηφιότητα μέσω του ΑΣΕΠ που άνοιξε φέτος έχει αδειάσει, με αποτέλεσμα να ζητούνται απεγνωσμένα δάσκαλοι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Το διαχρονικά υψηλό κόστος διαβίωσης στο Ρέθυμνο, και ειδικότερα το μείζον ζήτημα που προκύπτει από το στεγαστικό, λειτουργούν αποτρεπτικά για τους εκπαιδευτικούς, αποφεύγοντας να δηλώσουν το Ρέθυμνο. Η διεύθυνση της πρωτοβάθμιας ωστόσο, αναφέρει πως δεδομένου ότι το πανεπιστήμιο Κρήτης διαθέτει παιδαγωγικές σχολές, με αρκετούς ντόπιους να φοιτούν σε αυτές, ίσως το ζήτημα στέγης δεν αποτελεί τόσο σημαντικό παράγοντα στις ελλείψεις.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς, υπάρχει στα σκαριά μια ειδική προκήρυξη, ώστε άτομα που δεν είχαν δηλώσει υποψηφιότητα φέτος, να μπορέσουν να τοποθετηθούν σε θέσεις ειδικής αγωγής στο Ρέθυμνο.

Δείτε το βίντεο:

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ