ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγ. Βασιλείου στις Μέλαμπες

0

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Αγ. Βασιλείου στις Μέλαμπες, το χωριό με τη μεγάλη προσφορά στους αγώνες του λαού μας και στο ΚΚΕ. Στη συνεστίαση, στην οποία παρευρέθηκαν πλήθος υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, παρουσιάστηκε το πλήρες ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δήμο. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Μανουσάκης, περιφερειακός σύμβουλος με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και εκ νέου υποψήφιος, ενώ το ψηφοδέλτιο παρουσίαση ο Θανάσης Χαριτάκης, υποψήφιος Δήμαρχος με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

Στο χαιρετισμό του ο Αντώνης Παπαδομιχελάκης,  ανέφερε ότι θεωρεί τιμή του που του έγινε πρόταση να κατέβει υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, συμπληρώνοντας ότι στο κάλεσμά της δεν περισσεύει κανένας που θέλει να δώσει τη μάχη ενάντια στις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, για τις ανάγκες των εργαζομένων και όλου του λαού.

Ο Θανάσης Χαριτάκης, παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο, τόνισε ότι η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, όλα τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, αποτέλεσε τη φωνή του εργαζόμενου, του φτωχού αγρότη και του μικρού επαγγελματία μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Αγ. Βασιλείου. Συμπαραστάθηκε ανοιχτά και στήριξε με όλες της τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις για τη σωτηρία του Παλίγκρεμνου. Αποκάλυψε και σταθερά αναδεικνύει τον ψευδεπίγραφο χαρακτήρα της λεγόμενης «πράσινης ανάπτυξης» που μεταφράζεται σε τεράστια κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους και ενεργειακή φτώχεια και χαράτσια για το λαό. Γι’ αυτό και μπήκε μπροστά στις κινητοποιήσεις ενάντια στην άναρχη επέκταση των αιολικών πάρκων που οδηγεί σε μεγάλη υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή του Αγ. Βασιλείου.

Ο Θανάσης Χαριτάκης ανέφερε ότι οι εκλεγμένοι με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα αποτελέσουν, και την επόμενη τετραετία, τη μοναδική 100% δύναμη εργατικής – λαϊκής αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ανασάνει ο λαός, να πληρώσουν τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα, να υλοποιηθούν τα έργα και οι υπηρεσίες που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι του Αγ. Βασιλείου.

Στην ομιλία του ο Νίκος Μανουσάκης κάλεσε σε αποφασιστική ενίσχυση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, στην Περιφέρεια Κρήτης και στο Δήμο Αγ. Βασιλείου για να ενισχυθεί το ρεύμα της λαϊκής αμφισβήτησης απέναντι στις επιλογές του κεντρικού κράτους και των οργάνων του που στηρίζουν, σε τοπικό επίπεδο, τις απαιτήσεις και του μεγάλου κεφαλαίου και της Ε.Ε. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει να περάσει καμία αίσθηση «χαλαρότητας» όσον αφορά την ψήφο στις εκλογές στις 8 Οκτωβρίου, καθώς, αντίθετα, πρόκειται για εκλογές βαθιά πολιτικές.  Πρόσθεσε ότι κανένας «γνωστός» ή «φίλος» δεν μπορεί να τα βάλει πέρα με αυτό το πλαίσιο λειτουργίας αν δεν είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με αυτό και συνολικά με την αντιλαϊκή πολιτική, τόσο κεντρικά όσο και στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια. Αν δεν θέλει ένα λαό μαχητή, καθημερινά στο δρόμο για τα συμφέροντά του και αποφασισμένο να δώσει μάχες εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου για τη διεκδίκηση του δίκιου του.

Ο Νίκος Μανουσάκης επεσήμανε ότι ο λαός του Αγ. Βασιλείου διαθέτει, πλέον, ακόμα πιο πλούσια πείρα για το ποια δύναμη δεν έλεγε προεκλογικά μόνο «μεγάλα λόγια» αλλά στάθηκε δίπλα στα προβλήματα και στις ανάγκες του. Ποια δύναμη στάθηκε ενάντια στα σχέδια για επιχειρηματική παρέμβαση στον Παλίγκρεμνο. Ποια δύναμη διεκδίκησε και διεκδικεί την πλήρη αποζημίωση των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά του 2022 και πιέζει για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων που εκκρεμούν ακόμα και τώρα, ένα χρόνο μετά. Στην ίδια γραμμή η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αναδεικνύει ότι χρειάζεται πάλη και κινητοποίηση των κατοίκων του Δήμου Αγ. Βασιλείου και όλου του νομού για να κατασκευαστούν τώρα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα που έχει ανάγκη ο λαός και να μη ζήσουμε τις σκηνές που είδαμε όλες τις προηγούμενες μέρες στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η επίκληση της «ατομικής ευθύνης» και του «πάμε και όπου βγει» δε μας πάει πουθενά. Αντίθετα ήρθε ή ώρα «να πάμε αλλιώς» και να ισχυροποιήσουμε μαζικά τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, σε Δήμο και Περιφέρεια, στις εκλογές στις 8 Οκτωβρίου!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ