ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου προστίθεται η προσωνυμία: "15ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου - Ανδρέας Νενεδάκης"

0

Στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου προστίθεται η προσωνυμία: "15ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου - Ανδρέας Νενεδάκης", με απόφαση της υφ. Παιδείας Δ. Μιχαηλίδου. Λίγα λόγια από τη βιογραφία του Ανδρέα Νενεδάκη, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι:

1. Το 1936 παίρνει το πρώτο του λογοτεχνικό βραβείο σε διαγωνισμό ποίησης με θέμα το Αρκάδι.
2. Τον Ιούλιο του 1976 και 1977 οργανώνει με μεγάλη επιτυχία στο Ρέθυμνο το Εικαστικό Φεστιβάλ Κρήτης στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι
μεγάλοι έλληνες ζωγράφοι της εποχής.
3. Το 1991 εκδίδεται το μυθιστόρημα «Οι Βουκέφαλοι», με το οποίο κερδίζει το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος.
4. Το 1994 Βραβεύεται με το βραβείο Ελληνοτουρκικής Φιλίας Αμπντί Ιπεκσί για το μυθιστόρημά του «Οι Βουκέφαλοι».
5. Το Ρέθυμνο δεν του οφείλει χάριτες μόνο για το συγγραφικό του έργο. Σ’ αυτόν οφείλει και τον περίφημο αναγεννησιακό πίνακα της πόλης του Ρεθύμνου, τον οποίο όχι μόνο ανακάλυψε στο Λονδίνο το 1983, αλλά και φρόντισε να αγοραστεί με την περίφημη χορηγία του ευπατρίδη Παύλου Σταυρουλάκη, ομογενή της Αμερικής, από την Καλή Συκιά και να έρθει στην πόλη μας για να κοσμεί το γραφείο του δημάρχου. Έτσι το Ρέθυμνο απόκτησε μια πιστή ζωγραφική απεικόνιση των αρχών του 17ου αιώνα, πράγμα που καμιά άλλη ελληνική πόλη δεν διαθέτει.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν και υποστήριξαν την προσπάθεια να αποκτήσει δηλωτική προσωνυμία το σχολείο μας, τιμώντας τον άνθρωπο των γραμμάτων που έκανε το Ρέθυμνο περήφανο!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ