ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική στο Ρέθυμνο - Προσοχή στα ρέματα και στις μετακινήσεις

0

 Με βασικό πυλώνα την πρόληψη πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ρεθύμνης για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων

Πρόληψη, συντονισμός και επιφυλακή ήταν οι κυριότεροι σταθμοί στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας στο Ρέθυμνο.

Ο συντονισμός μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα αν όλες οι υπηρεσίες μιλάνε την ίδια γλώσσα, σύμφωνα με την ΠΥ, η οποία δηλώνει έτοιμη, με διασπορά συνεργείων και οχημάτων, ενώ παράλληλα απευθύνει έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις κατευθυντήριες οδηγίες σε περίπτωση κινδύνου.

Ο ΟΑΚ ενημέρωσε τους φορείς για τη μελέτη που έχει εκτελεστεί και θα μπορέσει να λειτουργήσει ως οδηγός για επεμβάσεις και παρεμβάσεις, ενώ σύμφωνα με τα υδραυλικά έργα της Κρήτης για το Ρέθυμνο, δεν εντοπίζονται ζώνες δυνητικά υψηλού κινδύνου πλημμύρας, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

Κρίσιμος θεωρείται ο πλατανιανός ποταμός, ενώ χρειάζονται παρεμβάσεις σε άλλους ποταμούς, καθώς επίσης και ανακατασκευή υπογειοποίησης του ρέματος στου κόρακα την καμάρα.

Η περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου ανέφερε ότι ο νομός σε επίπεδο καθαρισμών και μελετών είναι ένα βήμα παραπάνω από την υπόλοιπη Κρήτη, τονίζοντας όμως ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή, καθώς κάποιοι ασυνείδητοι γεμίζουν σκουπίδια τα ρέματα μόλις καθαρίζονται από τις υπηρεσίες, ενώ παράλληλα έθιξε το γεγονός ότι σε μια πόλη όπως το Ρέθυμνο, με έναν κεντρικό δρόμο, είναι σχεδόν αδύνατον να γίνουν οργανωμένες εκκενώσεις σε περίπτωση ανάγκης.

Η ΔΕΥΑΡ ανέφερε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην παλιά πόλη, στην οποία, παρόλο που τα συνεργεία καθαρίζουν συνεχώς, κάποιοι καταστηματάρχες δε δίνουν την ανάλογη προσοχή, ενώ παράλληλα τόνισε χαρακτηριστικά ότι τα χαλάκια που τοποθετούνται από τα μαγαζιά στα φρεάτια, θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σε μια πλημμύρα.

 

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ