Στις κάλπες προσέρχονται οι φίλοι και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα Κυριακή και στο Ρέθυμνο για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας.
Η ψηφοφορία είναι σε εξέλιξη είναι από τις 8 το πρωί στα εκλογικά κέντρα στο Νόμο Ρεθύμνου και η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καλεί τα μέλη του κόμματος αλλά και όλους τους δημοκράτες πολίτες του Ρεθύμνου να προσέλθουν από τις 8:00πμ έως τις 8:00μμ. στα εκλογικά κέντρα που αναφέρονται παρακάτω για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για την ανάδειξη Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Η συμμετοχή των μελών του κόμματος στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου είναι μεγάλη καθώς μέχρι τη 1 το μεσημέρι στο Ρέθυμνο είχαν ψηφίσει περίπου 350 μέλη του κόμματος.
Τα εκλογικά κέντρα ανά περιοχή στο Νομό Ρεθύμνου:
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Δημαρχείο Αγίου Βασιλείου - Σπήλι
ΔΗΜΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ: Δημοτική αίθουσα Μ. Κεφαλογιάννης (κάτω από Τράπεζα Πειραιώς)
ΔΗΜΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ: ΚΑΠΗ Περάματος και Σχολείο Κράνας
ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ:ΚΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ 2:ΚΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ: ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ Δημοτική αίθουσα και ΦΟΥΡΦΟΥΡΑΣ δημοτικό κατάστημα.
Οι υποψήφιοι είναι πέντε: Έφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Παππάς, Στέφανος Τζουμάκας και Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 16 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.
Έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Και όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.
Μαζί τους πρέπει να έχουν αστυνομική ταυτότητα, ή διαβατήριο, ή δίπλωμα οδήγησης, ή βιβλιάριο Υγείας, ή άδεια διαμονής, ή visa, ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία έχει οριστεί καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ. Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.
Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, επίσης από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Ωστόσο δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι έχουν εγγραφεί στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 14:00 ώρα Ελλάδας.
Υπενθυμίζεται ότι εφόσον με βάση τα αποψινά αποτελέσματα απαιτηθεί δεύτερος γύρος, αυτός θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.

